TAKSISTI BLOKIRAJU BEOGRAD - Kolone vozila krenule ka centru grada!

Beogradu danas preti prava saobraćajna blokada pošto su najveća i najbrojnija taksi udruženja tačno u 13.00 časova, sa četiri lokacije, krenula u protestnu vožnju ka centru grada.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Taksi vozila su se u kolonama uputili ka centru grada sa Novog Beograda (Blok 70), Palilule (bivša hala „Pionir“), Voždovca (Kumodraška) i Čukarice (Obrenovački put).

 

Kako javlja naš reporter iz novobeogradskog Bloka 70A, tamo je već oko podneva počela da se formira kolona taksi vozila koja su mahom oblepljena raznim natpisima i parolama. Već na prvi pogled se može videti da su prisutni vozači iz najrazličitijih taksi udruženja, poput Pinka, Beogradskog, Naksisa, Golda, Luksa...

 

Pored taksista na licu mesta je i nekoliko policijskih patrola, ali za sada je sve mirno i nema nikakvih incidenata. Na beogradskim ulicama poslednjih godina protestovale su razne taksi asocijacije, sastavljene od legalnih ili nelegalnih taksi vozača, ali nikada do sada u njima nisu učestvovala najveća udruženja kao što je sada slučaj.

 

Učešće su najavili članovi Saveza auto-taksi udruženja Srbije, Ugovorne privredne taksi komore Srbije, ali i udruženja Beo taksi, Žuti taksi, Čukarički taksi, Alfa-bel, Beonaxis, Beogradski taksi vozači, Beogradski poslovni taksi, Pink taksi, Lux, Gold i samostalni taksisti. Prema najavama, u blokadi bi mogao da se nađe kompletan potez od Mostarske petlje na jednoj, do Terazija na drugoj, Bulevara despota Stefana na trećoj, odnosno Bulevara kralja Aleksandra na četvrtoj strani.

Kako su saopštili organizatori, cilj okupljanja je "ukazivanje na činjenicu da se pozitivni propisi kojima se reguliše oblast prevoza u drumskom saobraćaju ne primenjuju, usled pasivnog držanja nadležnih državnih organa ".

 

- Nesprovođenje Zakona o prevozu putnika je razlog protesta i to što rade firme van tog zakona. Državne institucije bi morale da odrade svoj posao i svi oni koji posluju van zakona bi trebalo da budu zabranjeni odnosno morali bi da počnu da rade po zakonu - kaže Aleksandar Bijelić, jedan od čelnika beogradskih taksista.

 

Opširnije pročitajte na Blic.rs

 

Povezane teme: taksisti, protest, gužva, saobraćaj, kolaps, beograd
Ovu vest nije moguće komentarisati.