Mercedes-AMG planira svoj prvi električni model

Iako je AMG u svom portfoliju ne tako davno imao električni SLS, ipak je u pitanju bila samo varijanta automobila koji je već postojao. Ali kakav je to automobil bio. Razvijao je 750 ks i omogućavao sprint do “stotke” za samo 3,9 sekundi.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Mercedes nikada nije dao zvanične podatke koliko je ovakvih automobila zaista prodato, ali se procenjuje da je u pitanju nekih stotinjak primeraka.

 

Danas, pod rukovodstvom Ole Kelenijusa, Mercedes planira da razvije čitav niz performantnih električnih automobila. Svi će oni naravno biti prepušteni na razvoj AMG-u, a Kelenijus ističe da još uvek nema zvaničnih rokova kada bi neki od ovih modela trebalo da se nađe na tržištu.

 

“To je naporan proces, jer pored performansi moramo pružiti i dobru autonomiju”, rekao je šef Mercedesa novinarima u Frankfurtu. Na pitanje da li će biti teško prodati električni automobil sa AMG značkom, Kelenijus je odgovorio: “Ne, zato što je AMG povezan sa uzbudljivim iskustvom vožnje, tako da je pogonski sklop ovde u drugom planu.”

 

Pročitajte opširnije na portalu Autiexclusive.rs

Povezane teme: mercedes, mercedes AMG, Električni automobil