Bugatti traži podršku Volkswagena za razvoj četvoroseda

U razgovoru sa ANE, izvršni direktor Bugattija, Stefan Vinkelman, potvrdio je da postoji plan i za automobil sa četvoro vrata, ali da je to u ovom trenutku nedostupno. Razlog za tako nešto jeste nedostatak sredstava za razvoj takvog modela.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

“Bilo bi potrebno osigurati ogromnu svotu novca za razvoj četvoroseda”, rekao je Vinkelman. On je dodao da bi takav automobil bio značajno drugačiji od Chirona, te da bi Bugatti morao da se detaljno posveti novom izazovu.

 

Inače, u poslednjih nekoliko meseci francuska marka je izuzetno aktivna. Nakon što su predstavili jedinstveni La Voiture Noire, potom Centodieci, na red je došao i kralj svih hiperautomobila – Chiron SuperSport 300+, odnosno prvi serijski automobil koji je probio ogranicu od 300 milja na čas.

 

Vinkelman je odbacio mogućnost o električnom hiperautomobilu, jer kako on kaže takav tip vozila će se godinama oslanjati na SUS agregate, makar i u hibridnoj postavci. Hibridizacija nije potpuno isključena, makar ne kada bi bila u upotrebi u nekom automobilu koji bi mogao da se koristi svakodnevno, rekao je Vinkelman.

 

Šef Bugattija dao je interesantnu izjavu o budućnosti luksuznih i sportskih marki u okviru Volkswagen grupacije. Naime, već neko vreme postoji glasina da su čelnici VW grupe spremni da prodaju Bugatti, Lamborghini i Bentley jer ih ne vide kao deo velikih planova u vezi sa elektrifikacijom.

 

Opširnije pročitajte na portalu Autorepuublika.com

Povezane teme: bugatti, Volkswagen, Četvorosed
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»