PAŽNJA: Šire se parking zone!

Evo u kojim ulicama ćete ubuduće morati da PLAĆATE parkiranje i koliko (MAPA) - Parking zone u prestonici nastavljaju iz meseca u mesec da se šire!

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

 

U junu je zoniran potez od Bulevara despota Stefana ka Ruzveltovoj, a sada je na red došao drugi kraj Zvezdare.

 

Naime, odlukom Sekretarijata za saobraćaj, od ponedeljka 2. septembra započela je primena zonskog sistema parkiranja u još jednom delu opštine Zvezdara, koji je oivičen ulicama Milana Rakića, Mite Ružića, Bulevar kralja Aleksandra, Vojislava Ilića i Gospodara Vučića. U ovom delu grada biće uvedena zelena zona.

 

- Radnici JKP „Parking servis“, prvih dana primene zonskog sistema, informisaće građane o proširenju zone putem flajera i obaveštenja, bez izdavanja naloga za plaćanje dnevne karte - poručuju iz ovog gradskog preduzeća.

 

Stanari, koji imaju prijavljeno prebivalište u novozoniranom delu opštine Zvezdara, a poseduju automobil na svoje ime, imaju pravo na povlašćenu parking kartu i parkiranje bez vremenskog ograničenja. Vlasnicima povlašćene karte za parkiranje, stanarima, kao i pravnim licima i preduzetnicima, koji imaju sedište u ulicama novoformiranog zonskog sistema, omogućeno je parkiranje vozila bez vremenskog ograničenja na prvom slobodnom parking mestu.

 

- Povlašćenu parking kartu stanari i pravna lica mogu kupiti u poslovnicama Korisničkog servisa (Takovska 31, Kraljice Marije 7 i Mileševska 51) i putem portala ePPK. Cena mesečne povlašćene parking karte za stanare iznosi 457 dinara, dok je za korisnike invalidske parking karte ona besplatna - dodaju iz "Parking servisa".

 

Podsećamo, parkiranje u zoniranom području plaća se slanjem SMS poruke ili kupovinom parking karte na trafici, na šalteru pošte ili kod kontrolora. Jedan sat parkiranja u zelenoj zoni moguće je platiti SMS porukom poslatom na broj 9113. Maksimalno dozvoljeno vreme parkiranja u ovoj zoni iznosi 180 minuta, a kontrola i naplata parkiranja obavlja se svakog radnog dana od 07 do 21 čas i subotom od 07 do 14 časova.

 

Kazna ukoliko ne platite parkiranje u zoniranim delovima grada iznosi 1.870 dinara, a upola manje ako platite u roku od osam dana.

 

Pročitajte opširnije na Blic.rs

Povezane teme: parking, zone, nove lokacije, kazne, parkiranje
Ovu vest nije moguće komentarisati.