Prodala FIĆU 1983. pa doživela PAKAO 15 godina kasnije!

Darinka je 1983. godine prodala "fiću" poznaniku, a 15 godina kasnije zbog toga kreće PAKAO koji traje i danas.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Davne 1983. godine, tada 29-godišnja Darinka Krstić prodala je svog "fiću" poznaniku. Ono što se desilo posle samo nekoliko meseci, mnogo godina kasnije napraviće joj pakao od života.

 

Krstićeva je automobil prodala, a da nije "prebacila" dokumenta na novog vlasnika. Ubrzo se dešava da novi vlasnik, odlazi u kafanu, spušta ključeve na šank, a treća osoba, pijani muškarac, uzima te ključeve, maltene ih krade, seda u "fiću" i - usmrćuje pešaka.

 

Za sve to Darinka saznaje tek nakon 15 godina i to tako što joj stiže tužba od osiguravajućeg društva, a na osnovu toga što je u trenutku nesreće, na papiru, bila vlasnik vozila.

 

Darinka danas, tako zbog dugova i kamata koje su godinama rasle, ima dug od preko milion dinara, iako joj je od penzije već oduzeto više od 300.000 dinara.

Taj "treći čovek" koji je pijan usmrtio pešaka jula 1983. godine biva osuđen, a sud presuđuje da novčanom kaznom moraju biti sankcionisani i vozač i vlasnik auta - Darinka, koja jeste prodala automobil, ali bez pisanog ugovora i "prebacivanja" vlasništva u saobraćajnoj dozvoli.

 

Ko je vlasnik vozila?

Čitav proces protiv Darinke pokrenut je na osnovu toga što se ona vodi kao vlasnik vozila. Zakonski gledano, iako je njeno ime upisano u saobraćajnoj dozvoli, ona u tom trenutku nije bila vlasnik, jer je pomenutom poznaniku dala ključ u ruke, i u zamenu za "Fiću" uzela novac.

Da se upravo tako dogodilo, i da Darinka nije ništa kriva, niti je bila u vlasništvu vozila kojim je usmrćen pešak, potvrdio je i čovek kome je prodala "fiću". On je na sudu je izjavio da je u trenutku saobraćajne nezgode, vlasnik bio on. Sud je prihvatio njegov iskaz, ali ga nije uvažio.

 

Zvuči komplikovano? - Šta kaže zakon

Objasnimo: zakonski gledano, uopšte nije potrebno da se sastavi kupoprodajni pisani ugovor. Ovo je za "Blic" potvrdila i advokatica Maja Orlović.

- Prenos prava vlasništva na vozilo ne obavezuje kupca i prodavca na pisani ugovor. Kada kupac uzme ključeve auta i saobraćajnu dozvolu, a prodavcu da novac, u tom trenutku postaje novi vlasnik, što je do sada utvrđeno u praksi - kazala je Orlović.

 

Šta se dešava dalje pročitajte na Blic.rs.

Povezane teme: fića, fiat, prodaja, Kupoprodajni ugovor, auto, automobil
Ovu vest nije moguće komentarisati.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»