ŠTA DA RADITE sa poplavljenim AUTOMOBILOM? Kako da ga spasite?

Poplave koje su pogodile prestonicu, ali i druge krajeve Srbije nanele su štetu kako stambenim objektima, tako i automobilima.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Dramatične scene sa ulica Beograda obišle su svet, a mnogi vlasnici automobila sada muku muče da osposobe svoja vozila.

 

U situaciji da je vaš automobil makar i delimično bio pod vodom, najbitnije je da se u što kraćem vremenu obratite serviserima i stručnim osobama. Dakle, nikako ne pokušavajte ništa sami da preduzmete, ako se ne razumete u to.

 

Nakon što se voda povuče, potrebno je pogledate u kakvom stanju se nalazi vaš auto. Prvo utvrdite koliko duboko je automobil bio u vodi, što možete videti na osnovu traga blata i prljavštine koju je voda ostavila spolja, ali i u unutrašnjosti vozila. Ako nije prešla iznad donje ivice vrata, automobil bi trebalo da je potpuno u redu.

 

Ali, pre nego što pokrenete svoje vozilo, prvo neka neko stručan proveri da li su motor i elektronika u redu. Sve to je potrebno zbog toga što u slučaju da je voda prodrla u unutrašnjost motora, okretanjem ključa napravili biste veliku štetu, odnosno potpuno pokvarili motor.

 

Ako je auto bio u vodi iznad donje ivice vrata voda je prodrla u unutrašnjost i oštetila automobil, i to ne samo kabinu, već i elektroniku.

To što se voda povukla, ne znači da je auto ispravan, naprotiv!

Veliku pomoć u ovakvoj situaciji može vam pružiti kasko osiguranje, ako ga imate. Pozovite osiguravajuću kuću i raspitajte se kakva je procedura, odnosno koje su opcije za nadoknadu štete. Fotografišite auto kako biste imali dokaz o stanju vozila nakon poplave.

 

Opširnije pročitajte na portalu Nezavisni.rs

Povezane teme: potopljena kola, potopljeni automobili, auto, poplave
Ovu vest nije moguće komentarisati.