Nova deonica autoputa diže cenu - SKUPLJA PUTARINA DO MORA?

Cena putarine na južnom kraku Koridora 10 još samo par meseci ostaće ista. Prema nezvaničnim najavama, od 1. jula ona će poskupeti, odnosno počeće naplata na nedavno otvorenom delu autoputa kroz Grdeličku klisuru.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Kako je prenosi RTS, vozači koji budu putovali od Doljevca do Preševa trebalo bi da plaćaju putarinu u iznosu od 420 dinara. Za one koji do Preševa putuju iz Beograda, ona će iznositi 1.430 dinara, dok je trenuta cena 1.090 dinara.

Međutim, iako je izvesno da će do poskupljenja putarine doći, koliko će ona tačno iznositi u "Putevima Srbije", nisu mogli da nam kažu.

 

- Ne možemo još uvek ništa zvanično da potvrdimo jer se još ne zna kolika će biti visina putarine. Trenutno se računa po već postojećem sistemu 3,64 dinara po kilometru - rekli su za "Blic" u JP "Putevi Srbije".

 

Pre nekoliko dana, uoči otvaranja deonice autoputa kroz Grdeličku klisuru, "Blicu" je rečeno da povećanja putarina zbog puštanja dela autoputa kroz Grdeličku klisuru neće biti trenutno, jer je to procedura o kojoj prvo odlučuje nadzorni odbor preduzeća, zatim nadležna ministarstva, pa Vlada.

Ipak, prema nezvnaničnim najavama, naplatne rampe trebalo bi da budu izgrađene do 1. jula, kada bi naplata putarine i startovala.

Povezane teme: autoput, putarina, naplatne rampe, grdelička klisura, putovanje na more
Ovu vest nije moguće komentarisati.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»