Važno je da "Folksvagen" dođe, nebitno u koju opštinu

Predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak smatra da nije potrebno licitirati sa opštinama, gradovima ili bilo kojom drugom destinacijom za koju će se "Folksvagen" odlučiti, već da je važno da se investitor najpre opredeli za Srbiju.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

"Tek u tom slučaju mi kao država dobijamo zaista mnogo. Lokacija je potpuno nebitna, srpska ekonomija skače drastično, rejting zemlje, i ekonomski i privredno, postaje daleko ozbiljniji", izjavio je Gak.

 

Što se tiče potencijala koje Inđija može da ponudi, Gak je istakao geografski položaj, odnosno poziciju između dva najveća grada u Srbiji — Beograda i Novog Sada — i, kako kaže, dve najveće ekonomije. Navodi i da se industrijska zona nalazi u neposrednoj blizini auto-puta E-75 i brze pruge Beograd–Budimpešta.

"Možete da zamislite koji je potencijal kada će ljudi u našu industrijsku zonu, gde treba da radi nekoliko hiljada zaposlenih, moći da stignu iz Beograda i Novog Sada za 15 ili 20 minuta", saopštio je Gak.

 

Kao još jedan adut koju Opština Inđija ima u odnosu na druge lokacije, Gak je pomenuo deset potpisanih investicija.

 

"To su porodične kompanije — što domaće, što strane — koje smo uspeli da privučemo za prethodne dve godine. To je preko 1.000 novih radnih mesta, a podsećam da je danas stopa nezaposlenosti na teritoriji Opštine Inđija 4,2 posto. Sa ovih novih 1.000 radnih mesta, mi padamo na oko dva posto, što je i za evropske gradove zaista niska stopa", rekao je Gak.

 

Opširnije pročitajte na Blic.rs.

Povezane teme: VW, Volkswagen, VW u srbiji
Ovu vest nije moguće komentarisati.