GORIVO u Srbiji POSKUPLJUJE za najmanje 3 dinara!

Na svetskim tržištima cene nafte porasle su i prošle nedelje, petu nedelju zaredom, dosegnuvši najviši nivo od novembra 2018. godine. Na londonskom tržištu cena barela porasla je za 2,8 odsto, na 70,34 dolara, dok je na američkom tržištu barel poskupeo za 4,9 procenata, na 63,08 dolara.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Nebojša Atanacković, jedan od vlasnika AD "Nafta" i predsednik Unije poslodavaca Srbije tvrdi za "Blic Biznis", da će poskupljenje nafte na svetskim berzama sigurno povećati cene i na srpskim pumpama. Kako otkriva, početak poskupljenja treba očekivati vrlo brzo, a do početka junagorivo bi moglo da bude skuplje za najmanje tri dinara po litru.

 

-Poskupljenje na svetskim berzama u praksi se preliva na naše cene goriva otprilike kroz dva do tri meseca. Imajući u vidu da nafta u svetu intenzivno poskupljuje tokom prethodnih mesec dana, pitanje je dana kada će ovaj trend početi da se preliva i na cene goirva u našoj zemlji. Očekujem da će gorivo na pumpama u Srbiji biti skuplje za tri dinara po litru već do početka juna - ocenio je Atanacković za "Blic Biznis".

 

Prema podacima koje je nedavno objavilo Udruženje naftnih kompanija Srbije (UNKS), prosečna maloprodajna cena evrodizela i benzina u Srbiji za prethodnih mesec dana već je porasla je za oko 3 dinara po litru na 163 dinara, odnosno 148 dinara po litru za benzin, dok je cena TNG autogasa smanjena za 0,6 dinara po litru na 75 dinara.

 

Opširnije pročitajte na Blic.rs.

Povezane teme: benzin, dizel, gorivo, poskupljenje goriva
Ovu vest nije moguće komentarisati.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»