Od ovih rigoroznih pravila za DVE KATEGORIJE VOZAČA SE ODUSTALO

Izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima donete 3. aprila 2018, trebalo je da stupe na snagu nakon godinu dana, što znači da bi od danas vozače očekivali razni noviteti. Ipak, ma koliko novine bile pompezno najavljivane od njih se odustalo!

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Tako je izmena zakona podrazumevala niz novih pravila za mlade vozače, kao i to da će vlasnici mopedi, odnosno skutera i traktora i drugih radnih mašina, registraciju morati da obnavljaju svake godine. Sve to sada ipak nije suptilo na snagu.

Neposredno pre planirane primene zakona, vozači mopeda, traktoristi, pa i radnici u servisima za tehničke preglede, suočili su se sa određenim nejasnoćama, a poljoprivrednici su prednjačili po nezadovoljstvu. Traktori i druga poljoprivredna opema, prilično je dotrajala i stara, te bi bilo gotovo nemoguće da prođe tehnički pregled.

 

- Predložićemo da se izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima predvidi da stare tablice i potvrde važe i dalje uz posedovanje odgovarajuće potvrde o tehničkoj ispravnosti, što je i do sada bila zakonska obaveza - reagovao je ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović.

Prema njegovim rečima, vlasnici će morati da poseduju jedino potvrdu o tehničkoj ispravnosti, kao i do sada, jer je cilj da ta vozila budu sigurna i ispravna, pre svega zbog bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. Time su traktoristi suštinski "spašeni", a pred samu primenu izmene zakona, iz igre su ispali i skuteri.

 

Jedna novina, ali odložena

Jedina novina koja će početi da se primenju, ali ne danas, jesu nova pravila za mlade vozače. Primena novih propisa Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima Srbije koji se odnose na nove vozače i izdavanje probnih vozačkih dozvola po strožem režimu, odlaže se do 2. septembra.

 

Opširnije pročitajte na Blic.rs

Povezane teme: saobraćaj, zakon o saobraćaju, Zakon o bezbednosti saobraćaja, tehnički pregled, vozačka dozvola
Ovu vest nije moguće komentarisati.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»