Rigorozne kontrole poslova sa auto-osiguranjem!

Narodna banka Srbije počela je da kontroliše osiguravajuće kuće i da proverava jesu li visinu provizija za tehnički pregled vozila sveli na dozvoljenih pet odsto.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Nakon što je utvrđeno da su mnoge osiguravajuće kuće vlasnicima tehničkih pregleda za prodaju polisa davali proviziju od 15, 20, čak i 30 procenata, NBS je odlučno krenula da proverava koliko kompanija i danas krši propise.

 

Kako saznaje "Blic", centralna banka je u prve osiguravajuće kuće ušla početkom marta, a povodom obaveštenja koje im je uputila u novembru prošle godine kada ih je podsetila na maksimalni iznos provizije.

 

- Propis koji je proviziju ograničavao na pet odsto je postojao godinama, ali je bilo osiguravajućih kuća koje su se o zakon oglušavale. Sada je NBS izašla na teren i mnogim osiguranjima neće biti svejedno. A osiguranje od auto-odgovornosti čini i do 30 odsto priliva gotovog novca u pojedinim kućama - kaže sagovornik "Blica". On podseća da osiguravajuće kuće po zakonu imaju pravo da tehničkom pregledu, koji se bavi i registracijom vozila, daju proviziju za prodaju i favorizovanje polise osiguranja određene kuće. Kaže i da je provizija zakonom ograničena na pet odsto, ali da je u praksi bila mnogo veća.

 

U Narodnoj banci Srbije potvrdili su za "Blic" da je kontrola u toku. O utvrđenim činjenicama na terenu nisu, međutim, hteli da govore, jer su to tajni podaci.

 

Opširnije pročitajte na Blic.rs

Povezane teme: auto osiguranje, osiguranje, registracija, tehnički pregled
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»