Jaguar I-PACE proglašen za evropski AUTOMOBIL GODINE na sajmu automobila u Ženevi!

Ponedeljak, 4. mart 2019, Ženeva – Potpuno električni Jaguar I-PACE proglašen je Automobilom godine u ovogodišnjem žiriranju za nagradu European Car of the Year. To je prvi put da je Jaguar osvojio tu poželjnu nagradu.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

●Jaguar I-PACE osvojio nagradu European Car of the Year 2019
●60 stručnih novinara odlučilo da Jaguarov potpuno električni SUV visokih performansi bude ispred šest drugih finalista
●Dosadašnja prodaja u Evropi predstavlja 75 odsto ukupnog svetskog plasmana modela I-PACE*
●Jaguarova usluga javnog punjenja omogućava lak pristup na više od 85.000 punktova širom Evrope
●Od predstavljanja, pre godinu dana, I-PACE je osvojio više od 55 nagrada širom sveta

 

Jaguarov električni SUV visokih performansi je trijumfovao ispred ostalih šest finalista – Alpine A110, Citroën C5 Aircross, Ford Focus, Kia Ceed, Mercedes-Benz A-Class i Peugeot 508 – i bio je jedino vozilo u užem izboru koje se može pohvaliti nultom emisijom.


Žiri Evropskog automobila godine sastoji se od 60 novinara iz 23 države, a nagrada prepoznaje tehničke inovacije, dizajn, performanse, efikasnost i vrednost za uloženi novac.
Prof. dr Ralf Speth, izvršni direktor kompanije Jaguar Land Rover, kaže: “Naše prvo električno vozilo je takođe prvi Jaguar koji osvaja titulu Evropski automobil godine, što nam daje ogroman osećaj ponosa. I-PACE je dizajniran i konstruisan u Velikoj Britaniji - sa čistog lista papira. To je tehnološki najnaprednije električno vozilo. On pomera granice u automobilskom svetu. Pobednički evropski automobil godine je čast i pravo priznanje za ono što je napravio naš tim svetske klase.“


Dizajniran i razvijen u Velikoj Britaniji, Jaguar I-PACE je postigao veliki svetski prodajni uspeh, sa više od 8.000 isporuka do danas - 75% od toga kupcima u Evropi*.
Ništa drugo na putu ne izgleda ili vozi kao I-PACE. Konstruisan je tako da u potpunosti iskoristi električni pogon i aluminijumsku arhitekturu, nudeći performanse sportskog automobila i praktičnost SUV-a.


Punjenje je olakšano korisnicima koji koriste Jaguar uslugu javnog punjenja, a pristupa joj se preko namenske aplikacije ili pomoću RFID ključa. Uz prilagođene pakete punjenja i tarife uključene u jednostavan mesečni račun, I-PACE klijentima omogućava pristup na više od 85.000 punktova širom Europe.
Od kako je predstavljen - pre godinu dana, I-PACE je širom sveta osvojio 55 nagrada, uključujući titule Automobil godine u Nemačkoj, Norveškoj i Velikoj Britaniji, Električno vozilo godine BBC magazina TopGear , Kineski zeleni automobil godine i Autobestovu nagradu ECOBEST.
 

O Jaguaru
Jaguarovo nasleđe elegantnog dizajna i performansi koje oduzimaju dah, uzbuđuje je i oduševljava svet već 80 godina. Današnja Jaguarova porodica svetske klase sastoji se od nagrađivanih XE, XF i XJ limuzina, po mnogo čemu dramatičnog F-TIPE sportskog automobila, krosovera visokih performansi F-PACE - najbrže prodavanog Jaguara ikada, novog kompaktnog SUV modela E-PACE i sada najnovijeg, I-PACE, potpuno električnog SUV modela, koji Jaguara stavlja na čelo revolucije električnih vozila.

Za više informacija o modelu I-PACE, posetite Srbija.jaguar.com

 

Povezane teme: jaguar, jaguar i pace, i pace, automobil godine, evropski auto godine, švajcarska, svetska premijera, salon automobila, novi automobili, ženeva
Ovu vest nije moguće komentarisati.