Novi udarac britanskoj auto-industriji, odlazi i Honda?

Japanski proizvođač automobila Honda sprema se da objavi da zatvara svoju jedinu fabriku automobila u Britaniji 2022. godine, što predstavlja gubitak od 3.500 radnih mesta, izjavio je konzervativni poslanik DŽastin Tomlinson za Rojters.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

 

Tomlinson, konzervativni poslanik iz Svindona koji je glasao za Bregzit 2016. godine, rekao je da se sastao s ministrom za poslovanje i predstavnicima Honde koji su potvrdili takve planove.

 

"Trebalo je da daju saopštenje sutra ujutru, očigledno je ''procurelo'' ranije", kazao je Tomlinson, koji u parlamentu zastupa Severni Svindon.

"Ovo nije povezano s Bregzitom. To je rezultat kretanja na globalnom tržištu. Oni žele da konsoliduju proizvodnju u Japanu", dodao je on.

 

Honda je proizvela prošle godine u svojoj fabrici u južnoj Engleskoj, gde pravi modele "Civic" i "CV-R", nešto više od 160.000 vozila, što čini nešto više od 10 odsto ukupne britanske proizvodnje vozila koja dostiže 1,52 miliona jedinica, navodi Rojters, dodajući da je vest o zatvaranju fabrike predstavlja još jedan udarac za britansku auto-industriju.

Povezane teme: bregzit, odlazi honda, honda, fabrika honda, velika britanija, zatvaranje fabrike