Zašto treba na vreme da montirate letnje gume

Dolaskom lepog, sunčanog i toplog vremena, trenutno postoje bar tri razloga zbog kojih je vreme da se na automobil što pre montiraju letnje gume.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

-Kao prvo, radi se o bezbednosti, zato što je na mokrom i suvom putu trag kočenja sa letnjim gumama mnogo kraći nego kad su u pitanju zimske gume.

 

-Kao drugo, korišćenje letnjih guma u periodu kad je za njih vreme, značajno smanjuje troškove, zato što se na visokim temperaturama zimske gume mnogo više troše od letnjih.

 

-Kao treće, a ništa manje važno, na letnjim gimama, po suvom putu automobil ima mnogo bolje prianjanje na podlogu i mnogo bolje odgovara na bržu vožnju nego kad su u takvim uslovima na vozilu montirane zimske gume...

Prilikom kupovine letnjih guma, najvažnije je da poštujete dimenzije koje su propisane od strane proizvođača. Pravilno montiranje i balansiranje u specijalizovanim prodavnicama (cene se kreću od 1500 dinara po setu guma) dovešće do toga da se gume na automobilu troše ravnomerno, uz optimalnu potrošnju goriva.

 

Važno je, naravno, da pneumatici budu napumupani na pritisak propisan od strane proizvođača u odnosu na uslove eksploatacije - tabela bi trebalo da se nalazi na nalepnici na karoseriji svakog automobila.

Povezane teme: pneumatici, zamena guma, letnje gume, auto gume, auto delovi
Ovu vest nije moguće komentarisati.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»