HAOS U BEOGRADU! Taksisti blokirali Nemanjinu u špicu, preti KOLAPS U SAOBRAĆAJU U CENTRU!

Grupa taksista blokirala je danas u 16 sati Nemanjinu ulicu ispred Vlade Srbije da bi, kako su naveli, iskazali nezadovoljstvo zbog korišćenja aplikacija za naručivanje taksi vozila. Blokirana je, za sada, traka iz pravca Savskog trga, a policija propušta vozila u suprotnom smeru.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

 
Protest, prema saznanjima "Blica", organizuje "radikalnija" grupa taksista, tačnije grupa individualaca, a nijedno od udruženja ili asocijacija nije zvanično stalo iz toga. Iz Ugovorne privredne taksi komore Srbije, koja je u aprilu bila organizator protestne vožnje i za koju se mislilo da ima veze i sa za danas najavljenim okupljanjem, kažu da nemaju veze sa ovim protestom i da ga ne podržavaju, dodajući da se ne slažu ni sa mestom održavanja protesta.

 

- Razumemo ih, jer divlji taksisti i taksi aplikacije predstavljaju svima nama problem. Međutim, ne podržavamo ovaj protest jer radimo na primeni Zakona o drumskom saobraćaju i moramo za sad mirnim putem da obezbedimo da nadležne službe budu upoznate sa propisima i da primenjuju zakon, kako na legalne taksiste, tako i na one nelegalne - kaže za "Blic" Boško Vukojević, predstavnik Ugovorne privredne taksi komore Srbije.

Protest je najavljen za period od 16 do18 časova u Nemanjinoj ulici ispred zgrade Vlade Srbije i, kako nezvanično saznajemo, blokiran će biti samo taj deo ulice, ali ne i raskrsnica sa Ulicom kneza Miloša. Međutim, dosadašnja iskustva pokazuju da će se blokada odraziti i na redovno funkcionisanje saobraćaja u Ulici kneza Miloša, na Slaviji, ali i drugim saobraćajnicama u širem centru grada.

- Zakon je tek usvojen, mi ćemo protestvovati ako kroz neko vreme vidimo da se ne primenjuje, i to će tad biti ispred zgrade Vlade, jer oni su doneli Zakon, oni ga i ne poštuju i tu treba da se bunimo. Ovo danas nema smisla, samo će građani ispaštati - rekao je Boško Vukojević.

Grupa taksista, za koje se veruje da su protest organizovali preko društvenih mreža, nazvali su ga "Stop IT mafiji" i u pozivu navode da im "aplikacije pod plaštom limo-servisa preotimaju delatnost" i da su "čekali zakon, ali da efekta nema".

 

Sa druge strane, iz Saveza udruženja taksista Srbije pozvali su sve svoje članove (Beo taksi, Žuti taksi, Pink, Čukarički plavi, Naksis, Luks taksi), kao i sindikat taksista "Nezavisnost", da ne podrže najavljeni protest.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE OVDE.

Povezane teme: taksisti, štrajk, blokada, centar grada