POSKUPLJENJE! Čas vožnje skuplji za 400 dinara

Iako su više od mesec i po, kako kaže jedan od vlasnika auto-škole iz Beograda, pokušavali da "odole rastu cena goriva" tražeći "unutrašnje rezerve", sada je postalo jasno da će sticanje vozačke dozvole biti znatno skuplje i da će većina auto-škola u Srbiji "korigovati cenovnike", pišu "Večernje novosti".

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

- U Novom Sadu su auto-škole već postigle dogovor i podigle cenu praktičnog i časa teorijske obuke - potvrdio je za "Novosti" sekretar Privedne komore auto-škola Srbije Mladen Rašeta.

- Tako će cena časa vožnje sa 1.000 dinara, kod većine, ići najverovatnije na 1.400 dinara. Čas praktične nastave je poskupeo sa 300 na 400 dinara.

 

Sekretar Rašeta kaže i da je u njegovoj auto-školi u Somboru takođe podigao cene i to za sve kategorije, a najviše za obuku kandidata koji žele da se osposobe u upravljanju traktorom.

 

- Sa 1.200 dinara sam podigao cenu na 1.500, ali ću, po svemu sudeći, morati i to da korigujem na 1.800 dinara, po času - ističe Rašeta.

Zakonom o bezbednosti saobraćaja Srbije predviđeno je da Vlada Srbije propisuje najnižu cenu obuke i ona je to uradila još 2012. godine. Za razliku od minimalne, ne postoji maksimalna cena, pa je na "tržištu da reaguje".

 

- Nije stvar samo u ceni goriva - govori Milan Todorović, predsednik Zajednice auto-škola Beograda.

- Auto-škole sada mnogo više plaćaju zakup poligona. Tako je, na primer, doskora, zakup jednog poligona u Beogradu plaćan 26.000 dinara za šest meseci, a sada isti poligon plaćamo 200 evra mesečno, jer su se promenili uslovi iznajmljivanja - navodi on.

 

Opširnije pročitajte OVDE.

Povezane teme: auto škola, časovi vožnje, poskupljenje