RASTE TRŽIŠTE AUTOMOBILA - Prodato više od 23.000 vozila

Tržište automobila u Srbiji raste zbog veće kupovne moći i boljih uslova finansiranja i ove godine je u devet meseci prodato 23.437 novih automobila. To je za 18 odsto više nego u istom periodu lane, kažu u Srpskoj asocijaciji uvoznika vozila delova.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

- Ove godine je povećana i prodaja luksuznih automobila iz premium segmenta i to u prvih devet meseci 2.006 auta: 801 mercedes, 677 audija i 528 BMW-a - rekao je Tanjugu predsednik Asocijacije Miloš Petrović.
 

- Prvi put u Srbiji imate podatke o novoregistrovanim automobilima, a ne o željama prodavaca koje prijavljuju, već zvanično koliko je novih auta registrovano. U prvih devet meseci prošle godine bilo prodato oko 20.000 vozila - rekao je on.

Najviše ide škoda, fijat, reno..
 

Petrović ističe da već godinama unazad trend rasta od 10 do 15 odsto, ali da će rast prodaje novih automobila u 2018. iznositi oko 20 odsto u odnosu na prošlu godinu. Asocijacija očekuje da će ove godine biti prodato nešto više od 30.000 novih vozila.
 

Najviše novih automobila ove godine je prodato marke škoda, fijat, reno, ford, hjundaji, čija godišnja prodaje obično prelazi cifru od po 2.000 i 3.000 vozila.

- To su automobili koji se tradicionalno najviše prodaju, naši ljudi vole te automobile i verovatno su najpristupačniji za finansiranje. Interesantno je da je došlo do porasta prodaje japanskih brendova kao što su suzuki, tojota i honda koji polako osvajaju kupce, verovatno zbog bezbednost, ekologije i pouzdanosti - rekao je on.

Opširnije pročitajte OVDE.

Povezane teme: automobili, prodaja vozila, tržište automobila
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»