Pretposlednja trka evropske serije Le Mans - Domaćin je Spa-Francorchamps u Kranju 22. i 23. septembra!

Pretposlednja trka ovogodišnje sezone, 4 sata Spa-Francorchamps, ima nekoliko jedinstvenih karakteristika, među kojima su dužina kruga, promene visine i pretencioznost zbog starije i agresivnije podloge. Sve Dunlopove ekipe imaće na raspolaganju pneumatike u opcijama A i B – meke i srednje pneumatike.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Kranj, 18. septembar 2018. – Evropska serija trka Le Mans (ELMS) nastavlja se 22. i 23. septembra u belgijskom Spa-Francorchampsu, a o naslovima prvaka odlučivaće poslednjih 8 sati trke. Vodeći trkači u klasi LMP2 imaće na raspolaganju opcije A i B, meke i srednje pneumatike, što važi takođe za ekipu G Drive Racing. Jednake mogućnosti imaće i trkači u klasi LMGTE, u kojoj svi takmičari koriste isključivo pneumatike Dunlop. U slučaju ćudljivog vremena, koje je karakteristično za tu scenu, trkači u klasi LMP2 imaće na raspolaganju intermediate i pneumatike za kišu, a za klasu GT će u tom slučaju pneumatici za kišu biti jedina mogućnost.

„Sa zahtevima koje postavlja starija, agresivna staza, Spa ima verovatno jednu od najneobičnijih površina u ovoj sezoni“, kaže Mike McGregor, Dunlopov vođa za testiranje i podršku na stazi. Zato će ekipe većinu vremena namenjenog za trening morati da potroši za pripremu pravilne opreme. Ova trka će, naime, biti ključna za obe klase u kojima se takmiče trkači sa Dunlopovim pneumaticima.

Drugu uzastopnu pobedu na stazi Spa-Francorchamps želi da osvoji ruska ekipa G-Drive Racing Oreca #26 koja je u klasi LMP2 ovogodišnje sezone na vrhu lestvice svetskog prvenstva FIA u endurans trkanju (WEC). Ekipa je pobedila na poslednje tri trke ELMS. U klasi GTE je na prvom mestu Porsche #88 ekipe Proton Competition koja vodi ispred prošlogodišnjih prvaka JMW Motorsport s Ferrarijem #66.

Trka će početi u nedelju, 23. septembra, u 12.30. Spisak prijavljenih, uključujući Dunlopove ekipe, možete da pogledate ovde.

Povezane teme: trke, Auto trke, Le Mans, kranj 2018
Ovu vest nije moguće komentarisati.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»