Pravilo koje nesvesno kršite svaki dan!

Srpski vozači važe za veoma bahate, ali često iza bezobzirnog ponašanja stoji - neznanje. Tako vožnja "brzom" trakom na auto-putu može da "izbije" 5.000 dinara iz džepa, a da verovatno nemate pojma zašto.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost u saobraćaju, savetuje vozače da, pogotovo tokom sezone odmora kada se upuštaju u duže relacije, održavaju bezbedno rastojanje, ne prekoračuju brzinu, vezuju pojase, budu strpljivi i odmorni. On ukazuje na još jednu čestu pojavu, koja utiče na bezbednost učesnika u saobraćaju, ali može i te kako da udari po džepu.

 

- U želji da što pre stignu do mora i nadoknade vreme izgubljeno na graničnom prelazu, vozači brzaju. Međutim, većina nije svesna da levu traku ne smeju da koriste za brzu vožnju, već samo za preticanje, a kazna za takvo ponašanje iznosi 5.000 dinara - kaže Okanović.

 

Po njegovim rečima, vozači se često vode sledećim modelom: "Nalazim se u najbržoj traci i vozim maksimalnom dozvoljenom brzinom; ovaj koji hoće da me obiđe, morao bi da vozi brže od mene, a to nije dozvoljeno. Dakle, neću da se sklonim".

 

- To nije ispravno. Tokom obilaženja, vozilo, sa uključenim migavcem, prelazi iz srednje u levu traku, ali je nakon izvršenog preticanja dužno i da se vrati u srednju traku. Time omogućava i drugim vozilima da izvrše preticanje - kaže Okanović.

 

Opširnije pročitejte OVDE.

Povezane teme: autoput, kazne, saobraćaj
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»