Cena nafte pada, a cena goriva raste

Upoređujući avgust ove s avgustom prošle godine benzin je danas skuplji za 12,46 dinara, evrodizel za skoro 17 dinara po litru, a tečni naftni gas za 4,12 dinara.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Umesto da zbog pada cene sirove nafte na svetskim berzama za oko dva dolara, sa 73,94 na 71,68, s jedne strane, i stabilnog kursa dinara, evra i dolara, s druge strane, gorivo pojeftini, ono je poslednjih dana na pumpama u Srbiji skuplje u proseku za dinar do dinar i po, u zavisnosti od vrste derivata.

 

Jedino objašnjenje za to je da je ponuda u poslednjih mesec dana manja od tražnje i da su trgovci upravo tu našli razlog za povećanje, jer drugih opravdanih razloga nema, navodi Politika.

 

Tomislav Mićović, generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Srbije, kaže da će se sve promene troškova koje utiču na poslovanje u naftnom sektoru, na nacionalnom i globalnom planu, odraziti na cene goriva onoliko brzo i u onoj meri, u kojoj je razvijena tržišna konkurencija.

 

Opširnije pročitajte ovde.

Povezane teme: Gorivo, cene goriva, Poskupljenje goriva, nafta

Poslednji komentari

Nemanja
Utorak, 14. 08. 2018. 15:52h
neregistrovan korisnik
Cinjenica je da ce oni uvek naci razkog za pskupljenje i NIKAD razlog za pojeftinjenje.moze na svetskom trzistu i dzaba da pocnu da se dele bareli nafte,ovde bi opet razlog za poskupljenje bio neki izmisljen.NPR , stitili bi zemlju od preterfane voznje i zagadjenja. "objašnjenje za to je da je ponuda u poslednjih mesec dana manja od tražnje"- ako je ponuda manja od potraznje dolazi do nestasice jer se vise prodaje nego se ima ponuditi a to se ne desdava,pa pitam koga vi lazete? Planski se unistava ova zemlja i ovo je tek jedan primer u moru primera
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»