Ni prljav automobil ne prolazi tehnički pregled!

Izmena pravilnika o tehničkom pregledu donela je brojne probleme za vozače, jer ih je ostavila u nedoumici: šta se definitivno ne prašta na tehničkom, a šta može da prođe. Iskustva iz servisa kažu da vam majstori neće praviti problem ako na braniku postoji ogrebotina ili blago ulubljenje, ali blatnjav auto niko neće tolerisati.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Kako kažu u jednom beogradskom servisu, naprsla šoferšajbna, farovi i stop svetla ni slučajno se ne praštaju, ali neke manjkavosti ipak mogu biti dozvoljene.


Folije, ogrebotine, korozija

- Ako auto ima folije na staklima, vozač ili mora da donese atest ili da ih skine. Ogrebotine i blaga ulubljenja tolerišemo, kao i površinsku koroziju. Naravno da ne bi prošao auto kome je korozija "pojela" rupu u podu.

Prosto, ako je oštećen malo i ne utiče na bezbednost vozila i saobraćaja uopšte, može da prođe. Zakon traži da svaki auto bude tip-top, a to nije realno, niti ogrebotina na braniku može da umanji bezbednost - objasnili su zaposleni u ovom servisu.
 

Isto postupaju i u subotičkim servisima. Kako su nam tamo rekli, vozači su dobro prihvatili promene i trude se da na pregled dovezu vozilo prilagođeno novonastalim zahtevima.

 

Opširnije pročitajte OVDE.

Povezane teme: prljav automobil, tehnički pregled, novi zakon
Ovu vest nije moguće komentarisati.