Odlazak legende "FIJATA"

Spasilac svetskih auto-giganata doneo je najveću investiciju u Srbiju, a vodio se Pikasovom rečenicom o stvaranju i Destrukciji.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Serđo Markjone ostaće legenda “Fijata” jer je 2004. godine preuzeo italijanskog proizvođača sa ivice bankrota i "odneo" ga na Njujoršku berzu. On je planirao da napusti "Fijat" 2019, ali mu se zdravstveno stanje naglo pogoršalo. U subotu je odjeknula vest da ga je na čelu "Fijata" zamenio Majk Menli, na šta su berze odmah odreagovale negativno, a svega pet dana kasnije saopšteno je da je spasilac "Fijata" preminuo.

Markjone je postavljen za izvršnog direktora "Fijata SpA", a preuzeo je kompaniju koja je izgubila više od sedam milijardi dolara 2003. godine, da bi do 2005. povratio dobit, donoseći oko dve milijarde iz saveza sa "Dženeral motorsom", otpuštajući hiljade radnika, predstavljajući nove modele i skraćujući vreme izbacivanja novih modela na tržište sa četiri godine na 18 meseci.
 

Na Njujorškoj berzi je 13. oktobra 2014. godine, zvonom označio prvu pojavu "Fijat Krajsler automobila NV", londonske kompanije stvorene kad je "Fijat" kupio detroitskog proizvođača.
 

Opširnije pročitajte OVDE.

Povezane teme: Serđo Markjone, Fiat, FCA
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»