VOZAČI OPREZ! Sva roba vrednosti veće od 100 evra MORA DA SE CARINI

Putovanje automobilom na more zahteva i dobru pripremu, a malo ljudi zna da je neprijavljeno iznošenje ili unošenje više od 10.000 evra iz zemlje carinski prekršaj. Ovaj propis je stupio na snagu 1. januara ove godine, prema zakonu o sprečavanju pranja novca.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Prilikom ulaska u zemlju moraju se prijaviti svi proizvodi kupljeni u inostranstvu, a carini se sva roba vrednosti veće od 100 evra (uz lični prtljag), pišu Novosti. Na samoj carini, na graničnom prelazu, može se platiti carina, ali uz uslov da vrednost robe ne prelazi 3.000 evra.
 

Propisi se odnose na sve putnike, bez obzira na to da li je reč o rezidentima - domaćim državljanima koji imaju prebivalište u Srbiji, i stranim državljanima koji imaju boravak duži od godinu dana u našoj zemlji, ili pak o nerezidentima.

Naši turisti ne moraju, ali bi bilo poželjno, da prijave svu tehničku opremu koju iznose iz zemlje. Putnik bi trebalo da zahteva od carinskog organa da mu izda obrazac za privremeni izvoz. Iako nije obavezno, savet je da to ipak uradite, jer prilikom ulaska u zemlju imate dokaz da ste nešto izneli i da to vraćate u zemlju.

U Srbiju je dozvoljeno uneti jedan boks ili 200 komada cigareta, 100 cigarilosa ili 50 cigara, 250 grama rezanog duvana, ili sve ove proizvode kombinovane u težini od 250 grama, pišu Novosti.

Opširnije pročitajte OVDE.

Povezane teme: Automobili, Carina, putovanja
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»