BMW M4 Gran Coupe moguć, ali tek za koju godinu

Ukoliko želite jedinstven sportski automobil sa četvoro vrata, i mislite da je to onaj sa M oznakama, možete da birate između samo dva modela: tu je vremešni M3, kao i novopredstavljeni M5...

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Nakon promocije konkurentskog modela Audi RS5 Sportback, obožavaoci bavarske marke sa dužom tradicijom, ponadali su se da će u ponudi uskoro videti rivala RS5, nešto poput M4 Gran Coupe. To se u ovoj generaciji serije 4, nažalost neće desiti.

Prema vestima koje je u javnost plasirao španski portal Motor.es, M4 neće imati verziju sa četvoro vrata, barem ne još uvek. Iako su obožavaoci “plavog propelera” gajili nade da će uskoro videti M4 Gran Coupe, svi su izgledi da će kompanija pričekati par godina do promocije takvog modela. Očekuje se da će tek u narednoj generaciji, kao osnova za ovakvu M4 verziju, poslužiti osnova kodnog naziva F36.
 

Umesto lansiranja M4 Gran Coupe na platformi koja je trenutno u upotrebi, BMW će ponuditi kupcima oređeni broj specijalnih edicija sa limitiranim brojem primeraka. Već smo videli snažniji M4 CS, a pre toga i GTS verziju. Ukoliko kupci baš žele brutalnu seriju 4 u Gran Coupe verziji, moraće da se zadovolje onom sa oznakama 440i koja obezbeđuje 320 konjskih snaga.
 

Pored toga, kruže glasine da će početkom juna doći do obustave dalje proizvodnje aktuelnog M3. Dakle, uskoro se sprema kraj za F80 generaciju serije 3, dok je nova generacija M3 najavljena za kraj 2019. godine ili sami početak 2020.
 

Iako M3 broji zadnje dane proizvodnje, očekuje se da u ponudi još neko vreme ostane M4. Tačnije, sasvim je izvesno da će M4 opstati do 2019. godine, dok će naredna generacija na tržište stupiti neposredno nakon novog M3.

 

Tekst je u celosti preuzet sa portala Autorepublika.rs

Povezane teme: bmw, bmw m4, m4 gran coupe