Pežo 5008 - počela prodaja u Srbiji

Naziv modela se nije promenio, ali sve ostalo jeste - tako bi u najkraćem glasio opis automobila koji je svoju pretpremijeru imao na sajmu automobila u Beogradu, a od sada je počela I zvanična prodaja u Srbiji.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Kao potpuno novi član brzo rastućeg segmenta automobila, novi 5008 je stigao sa mnogo novih aduta: poslednja verzija novog PEUGEOT i-Cockpit-a , EMP2 modularna platforma I veliki broj visokotehnoloških dodataka koji će vašu vožnju učiniti sigurnijom I zabavnijom. Iza elegantnih I modernih linija krije se izuzetno praktično vozilo, spremno da odgovori svim zahtevima.

Od lansiranja prethodne verzije modela 5008-a, 2009. Godine, došlo je do mnogo promena u ovom segmentu koji je sada u potpunosti prilagođen potrebama današnjih kupaca koji očekuju moderan dizajn, prefinjenu tehnologiju, praktičnost I vrhunske vozne karakteristike. Svoju ofanzivu u SUV segmentu, Peugeot je zaokružio kreiranjem 5008-ice, nakon sjajnih uspeha Peugeot-a 2008 I automobila godine u Evorpi I Srbiji, Peugeot-a 3008.

Enterijer je zaista jedinstven I prepoznatljiv po najnovijem Peugeot i-cockpitu koji čine multifunkcionalni ekran od 8”, head-up displej viosoke rezolucije od 12,3” I kompaktni volan.

Kada je reč o eksterijeru u novi model su Integrisani svi SUV kodovi:

- Vertikalni prednji “grill” sa širokim usisnicima za vazduh

- Duga i ravna, gotovo horizontalna hauba, dok je vetrobransko staklo pomereno unazad

- Široke zaštitne lajsne na vratima, štitnici lukova blatobrana i nižih delova branika

- Unapređeni prilazni i odlazni uglovi

- Veliki točkovi

- Aluminijumski krovni nosači

- 3D trodelna zadnja svetla sa efektom crvenog opala u obliku tri kandže, prepoznatljiva sa 100 metara – vizuelni potpis brenda

Međuosovinsko rastojanje od 2.84 m ga čini najudobnijim u klasi. Sa ukupnom dužinom od 4.64 metra, nova 5008-ica je za 19 cm duža od Peugeota 3008, a 11 cm duža u odnosu na svog prethodnika.

U prilog maksimalnoj modularnosti novog SUV-a govore i :

- tri potpuno nezavisna i preklopiva sedišta u drugom

- dva nezavisna, preklopiva i ukloniva sedišta u trećem redu (koja dolaze kao opcija u dodatnoj opremi)

-  kapacitet prtljažnika od 780 litara čime je najveći u klasi

Kada su u pitanju i benzinski i dizel motori , sve verzije se nalaze na samom vrhu u odnosu na konkruenciju kada je u pitanju emisija CO2, 115g/km kod benzinskih agregata i 105/gkm kod dizela.

Sa novim SUV modelom, svako putovanje će biti pravo uživanje u luksuzu zahvaljujući FOCAL premijum hi-fi sistemu, masažerima lumbalnog dela, velikom panoramskom krovu i još mnogo premijum opcija koje se nude u okviru dodatne opreme.

U ponudi su benzinski turbo motor od 1.2 kubika sa 130 ks (tri godine za redom nosilac titule Motor godine“ u klasi od 1.000-1.400 kubika) , kao i 1.6 sa 165 ks dostupan sa manuelnim i automatskim menjačem. Kada su u pitanju dizel motori : 1.6 hdi sa 120 ks, 2.0 Hdi sa 150 i 180 ks. Verzije od 120 i 180 konjskih snaga su pored manuelnih uparene i sa automatskim menjačem.

Novi 5008 u Active paketu opreme sadrži: dvozonsku automatsku klimu, alu-felene 17 inča, multifunkcionalni ekran 8 inča, LED dnevna svetla, zadnje parking senzore, kožni volan, sistem za upozorenje na nenamerno napuštanje trake (LDW) - sa benzinskim motorom je odstupan za 24.890 evra.

 

Povezane teme: Peugeot, Pežo 5008, Tržište novih automobila

Poslednji komentari

Zeljko
Sreda, 29. 11. 2017. 06:50h
neregistrovan korisnik
Auto je po onom sto pruza sam vrh , extra po pitanju odnosa cene i kvaliteta u svemu iznad konkurencije, samo sto su zadnji deo mogli mali da uoblice , jer sa ostrom ivicom zadnjih prozora dizajnu nesto nedostaje. Inace pezo je prepoznatljiv po tim cistim i prefinjenim linijama u spoljasnjem izgledu i dizajnu , tako da se nadam da ce to popraviti. Inace pocetna cena je oko 25000evra za manju kubikazu model access.
Kaktus-car
Sreda, 29. 11. 2017. 05:44h
neregistrovan korisnik
SUV bez AWD!!! :-))))))
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»