Formula 1 za ulicu: Mercedes u Frankfurtu predstavlja "hiperautomobil"

Obeležavanje pola veka postojanja slavne radionice AMG, odličan je povod za Mercedes da na predstojećem Salonu automobila u Frankfurtu predstavi svoj do sad najsavršeniji model - "mercedes-AMG prodžekt uan" (Mercedes-AMG project One).

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Model je za sad strogo čuvana tajna, pa su se u javnosti pojavili samo "tizeri" koji ne otkrivaju gotovo ništa. Zna se da je "hiperautomobil" dvosed, da će ga pokretati hibridna tehnologija pozajmljena iz šampionskog bolida Formule jedan iz 2016. godine (1,6-litarski V6 turbo-motor sa četiri elektro-motora, ukupne snage oko 1.200 KS) i da će, zbog mase manje od 1.300 kg, lako dostizati brzinu od preko 350 km/h. Očekuje se da će pogonski sistem morati da prolazi detaljan servis na svakih 50.000 kilometara, a pretpostavlja se da će koštati oko dva miliona evra.

Ovako su dizajneri "Auto Bilda" videli novi Mercedesov "hiperautomobil"

"Projekat jedan" je indirektni naslednik nekadašnjeg superautomobila "mercedes CLK-GTR", a određeni elementi dizajna, kako se najavljuje, asociraće na originalni SL iz 1954. godine - pretpostavlja se da je reč o vratima "galebovim" krilima, koja su već viđena kod modela "SLS-AMG"…

Salon automobila u Frankfurtu počinje novinarskim danom 12. septembra, za kad je zakazana i većina premijera.

 

Povezane teme: Mercedes, Mercedes AMG, Mercedes AMG Project One, Salon automobila u Frankfurtu, Auto Bild

Poslednji komentari

Vuki
Ponedeljak, 04. 09. 2017. 04:18h
neregistrovan korisnik
Samo nov, dolazi u obzir..