"Drift" finale u Čačku

Sportski auto klub "Tjuning Stajling" je organizator finalne trke SDC šampionata koja će se voziti na parkingu "Autoprevoza" u Čačku 9. i 10.septembra.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Foto: Miloš Sovilj

"Drift" trke su vrsta auto trka u kojima se vozila kreću bočno po asfaltnoj stazi. U "driftu", automobili prelaze idealnu putanju u kontrolisanom proklizavanju pri velikim brzinama. Ključna karakteristika "drift" trke je da  trka nije vezana za vreme već za  tehničke performance, putanju, brzinu, uglove, blizinu prillaska kliping pointima i zabavu  a ocene žirija, su ovde važne.

"Drifting" takmičenja se sastoje  iz dve faze. 

U početku, voze se pojedinačne trke i "drifteri" dobijaju ocenu za vožnju po zadatoj stazi. Prema broju  takmičara nakon kvalifikacija, formira se start drugog dela takmičenja - TOP 8 ili TOP 16, a ponekad kada ima puno prijavljenih vozača i TOP 32. To su trke u parovima ("twin drift" ili "tuico" bitke), u kojima svaki vozač prvo vozi kao lider, a na drugoj trci  je u ulozi vozača pratioca. 

U Srbiji su se "drift" trke pojavile sredinom 2000-ih, a danas se u zemlji godišnje održi  6 do 8 "drifting" takmičenja.

Foto: Miloš Sovilj

"Drift" u Čačku je podeljen u dva dana od čega je prvi rezervisan za finale “SDC” šampionata,  odnosno za domaće vozače. Drugi dan “Day of Champions” je sadržajniji i tog dana će se i voditi neizvesniji dueli. Pored domaćih vozača očekuje se dolazak i devet "driftera" iz regiona.

Na manifestaciji  ć​e se okupiti I motociklisti, a bić​e održ​ano i takmičenje  modifikovanih automobila i vozila sa "najboljom muzikom". Posetioci ​će​ moć​i da
u​č​estvuju u "drift taksiju" i svako ko želi moć​i ć​e da se provoza stazom kao suvozač.

Program oba dana počinje u 12, a finalne trke se voze oko 17 časova.

 

Povezane teme: Drift, Drift trke, Autoprevoz Čačak
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»