Električni "volvo" stiže iz Kine

Čelnici kompanije Volvo saopštili su na Salonu automobila u Šangaju da će prvi potpuno električni model iz ove kompanije biti u celini izrađen u Kini.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs


 

Novitet će biti baziran na Volvoovoj kompaktnoj modularnoj platformi (CMA, slika ispod) koja je namenjena izradi malih automobila, a očekuje se da će se u prodaji širom sveta naći sredinom 2019. godine.

Izbor Kine nije čudo, s obzirom da je ova zemlja ubedljivo najveće tržište za prodaju električnih automobila u ovom trenutku, sa veoma ambicioznim planovima o povećanju. Sa druge strane, Volvo ima plan o pordaji oko milion primeraka automobila sa potpuno električnim ili hibridnim pogonom do 2025. godine. Kompanija trenutno u svom vlasništvu ima tri fabrike u Kini, gde se sklapaju modeli serije "90", kao i "60" i "40".

Ovo je samo jedna u nizu zanimljivih informacija u novom, 159. broju magazina "Auto Bild", koji se nalazi u prodaji.

U novom broju "Auto Bilda", između ostalog, moći ćete da saznate više o novitetima Salona utomobila u Šangaju, novom Opelovom "grandlendu X" i saznate utiske izveštača sa testova "hjundaija i30", "tojote jaris", "opel moke X", "seata leon ST kupra", "škode oktavije kombi RS", "mercedesa GLA", "golfa R" sa DSG menjačem…

Od ostalih tema, čitaoce će sigurno zanimati kako da sami "vrate" boju na svoje automobile posle zime, ali i kako izgleda autobus koji u potpunosti izrađen u 3D štampaču i - prevozi putnike!

 

Povezane teme: Volvo, E-volvo, Salon automobila u Šangaju, Auto Bild 159
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»