"Fijat tipo": put oko sveta za 133 dana

Turski novinar Okan Altan došao je na ideju da u avanturi dugoj 41.000 kilometara, što je dužina jedaka obimu zemljine kugle, isproba kvalitete Fijatovog "tipa" - uspeo je u poduhvatu za čiju realizaciju su mu trebala 133 dana…

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Tokom nesvakidašnjeg poduhvata, Altan je obišao 22 zemlje i 122 grada, a kuriozitet je da je na put pošao sa standardnom verzijom sedana.

Ruta ga je, iz Turske i fabrike "Tofaš" u Bursi, vodila kroz Grčku, Bugarsku, Rumuniju, Ukrajinu i Rusiju, odakle se Altan u uputio ka Japanu, a potom brodom ka Meksiku.

Prošavši teritorijom ove zemlje, Altan i "tipo" ponovo su se ukrcali na brod, a zatim se iskrcali u Velikoj Britaniji, odakle su putešestvije nastavili preko Francuske, Holandije, Švajcarske, Nemačke, Austrije, Italije…

Novinar i "tipo" vratili su se u Tursku bez ikakvih većih kvarova na automobilu, a jedini servisni zahvati bili su zamene dve probušene gume i redovno servisiranje uz točenje goriva.

 

Povezane teme: Fiat, Fijat, Fijat Tipo, Put oko sveta

Poslednji komentari

Marko
Petak, 10. 02. 2017. 12:55h
neregistrovan korisnik
Gde se nalazi taj ,,senzor,, za izduvne gasove ?
Zeko
Četvrtak, 09. 02. 2017. 15:42h
neregistrovan korisnik
Realno ćeš morati malo bolje da nadogradiš svoje znanje o automobilima i motorima današnje generacije.
Kikiriki-Semenke
Četvrtak, 09. 02. 2017. 09:40h
neregistrovan korisnik
U Golfu bi presao za 132 dana! Bez ikakvih servisa ali sa redovnim menjanjem senzora za izduvne gasove. Ameriku bi zaobisao jer ih tamo odavno hapse.
Realno
Sreda, 08. 02. 2017. 14:28h
neregistrovan korisnik
Ne znam s kojim motorima poredis JTD ali da znas da taj motor je druga klasa motora u odnosu na bmw-ov, mercedesov, vagenov, toyotin ili na primer hondin dizel. JTD mozes da poredis sa DCi, HDI, sa hyundai-evim ili kia dizelom. Mada opet statistika kaze da je novi HDI daleko kvalitetniji motor od JTD-a. Inace JTD spada u jako nepouzdane dizel motore a da je dugovecan mislim da jeste.
Najrealnije
Sreda, 08. 02. 2017. 09:37h
neregistrovan korisnik
Pogrešno mišljenje a evo i zašto: Fiatov 1.9 JTD dokazan turbo dizel koji prelazi stravične kilometraže, veoma pouzdan i ugrađuju ga pored fiata i mnogi drugi prizvođači automobila. 1.6 tdi takođe odličan nove generacije a već dokazan kao veoma kvalitetan. 1.3 turbo dizel kada se pojavio izabran za najbolji motor godine i sve što sam nabrojao za 1.9 jdt važi i za ovaj manji.... pametnom dovoljno
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»