Euro NCAP test: dve zvezdice za "ford mustang"!

Evropska agencija za istraživanje bezbednosti automobila EuroNCAP, sprovela je nedavno testiranje nekoliko automobila, među kojima su i četvorotočkaši koji su dobili zapanjujuće loše ocene.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Ford Mustang posle EuroNCAP testa

Najgore je prošao "ford mustang", koji je zaradio samo dve zvezdice, uprkos činjenici da je u SAD prošao sve testove sa dobrim ocenama. Američki "masl kar" je, međutim, za evropsko tržište opremljen sa manje sigurnosnih sistema u osnovnoj opremi nego u SAD, što je bio i glavni uzrok iznenađujuće lošeg rezultata. Ima još poteškoća, a jedan od ozbiljnih problema ogleda se u funkciji sigurnosnih sedišta pozadi, koja su prilikom testa frontalnog udara reagovala tako da postoji opasnost od provlačenja putnika ispod, što bi dovelo do povreda stomaka.

Švedska tvrđava, Volvo S90

"Mustang" se nije dobro pokazao ni prilikom bočnog udara, a za razliku od njega sve testove su sa ocenom pet zvezdiva prošli "volvoi" - S90 i V90.

S obzirom da je pre nekoliko dana predstavljena evolucija "Mustanga", u Fordu su najavili poboljšanje opremanja sigurnosnih sistema u standardnom paketu svih verzija, uključujući i one namenjene evropskom tržištu...

 

Povezane teme: EuroNCAP, Ford Mustang, Volvo S90, Ford, Volvo

Poslednji komentari

micara
Petak, 27. 01. 2017. 12:30h
neregistrovan korisnik
Pogledajte rezultate za fokusa,fiestu,tranzita i sve ostale fordove,svi pet zvezdica-sam vrh.Ko je djubre pogledajte u zadnjem autobildu(Vw)
Crni
Petak, 27. 01. 2017. 11:48h
neregistrovan korisnik
Volvo ladno moze da se vozi ovako slupan, samo da se hauba malo spusti dole.Gotovo svi automobili zavrse sa otkinutim tockom.
Hehe
Petak, 27. 01. 2017. 08:50h
neregistrovan korisnik
Kad sam bio u UK, vozio sam se na zadnjem sedistu Mustanga, igrom slucaja. Tetka mi vozi mustang, ali prethodnu generaciju, moja zena bila tad trudna pa morala na prednje sediste, a ja sa 110kg na zadnje. Glava mi je bila na zadnjem staklu iskrivljena, mesta za noge nema. Pola sata voznje, bolovi u vratu, ledjima i nogama zagarantovani. Nedaj boze da vozac slupa auto dok je neko na zadnjem sedistu. Zadnje sediste je samo za decicu. Ocena od 2 zvezdice je svakako razocaravajuca. Ford je najjavio da ce ponuditi i u Evropi razne sisteme zastite sto ce popraviti rezultat, samo mi se nesto mnogo raspao ovaj mustang na slici od udara.
Duka
Petak, 27. 01. 2017. 01:12h
neregistrovan korisnik
A kako da se pokaze kad je djubre
sasa
Četvrtak, 26. 01. 2017. 23:34h
neregistrovan korisnik
Bravo! Treba pogurati taj isti Porse, a ovo je jedan od nacina. Inace, koji ce jednom sportskom modelu asr, brake assist i ostale elektronske gluposti na koje se pojedinci loze, a upravo je tu dobio najnize ocene.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»