Brzo je prošlo: "Kaškai" se sprema za 10. rođendan! Video

Nisanov "kaškai", jedan od najpopularnijih SUV automobila na svetu, priprema se za proslavu velikog jubileja - 10 godina na tržištu.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs


Prva generacija "kaškaija" iz 2007. godine

Model japanske kompanije prvi u svom segmentu proslavlja značajnu godišnjicu iz prostog razloga - "kaškai" je rodonačelnik čitave klase automobila pod imenom "krosover", u kojoj danas praktično svi vodeći proizvođači vozila imaju svog predstavnika, sa kojim sanjaju da ugroze tron automobila koji je svima postao etalon. Do danas, kroz dve generacije "kaškaija", prodato je preko 3,3 miliona primeraka na 137 tržišta širom sveta!

Restilizacija prve generacije iz 2010. godine

"Kaškai" je zvanično predstavljen na Salonu u Parizu 2006. godine, a proizvodnja je započeta u decembru. Na tržište Evrope stigao februara 2007. godine i praktično je momentalno osvojio srca brojnih kupaca širom Starog kontinenta - izgledom, ali i "klirensom", koji je kasnije postao obavezan element "krosovera", automobila koji su nastali na osnovama automobila "C" segmenta. "Kaškai" je, naime, nastao još 2002. godine, kad je pripremana nova generacija "alemere", Nisanovog kompakta "C" segmenta". Tadašnji kreativni tim došao je na ideju da proba nešto neobično i, pet godina kasnije, ispostavilo se da su tadašnje smernice bile više od dobitne kombinacije. Do kraja prve godine, prodato je preko 100.000 primeraka, što je bio pouzdan znak da je "krosover" forma budućnost "C" segmenta. Automobil je do sada osvojio više od 80 raznih nagrada, a u 19 izbora je proglašen "Automobilom godine".

Druga generacija debitovala je 2013. godine

Uspešna priča nastavlja se i dalje, s obzirom da je "kaškai" u 2016. godini ponovo najprodavaniji "krosover" sa 261.429 prodatih primeraka (računajući teritorije Rusije, Ukrajine i Kazahstana).

Povodom velikoj jubileja, Nisan je pripremio video u kojem se opisuje put "kaškaija" do velikog tržišnog uspeha koji možete da pogledate ovde:

Takođe, redakcija "Auto Bilda" obeležila je svojevremeno pojavljivanje na tržištu druge generacije "kaškaija", tako što je organizovala jedinstvenu avanturu - putovanje od 6.000 kilometara za šest dana u primerku tada starom samo dve nedelje, koje je sadržavalo posetu fabrici u Sanderlendu, u kojoj se, uz "nout", "džuk" i električni "lif", proizvodi upravo "kaškai"…  

 

Povezane teme: Nissan, Nisan kaškai, Qashqai, Jubileji, 10 godina, Auto Bild

Poslednji komentari

Ivana
Petak, 27. 01. 2017. 20:00h
neregistrovan korisnik
Isti slučaj i hvala za savet. Da li ste se raspitivali u servisu šta bi to moglo da bude ? Inače sve ostalo i kod mene radi odlično.
qashqai
Četvrtak, 26. 01. 2017. 14:47h
neregistrovan korisnik
Odličan,mehanika i elektrika OK,super je..... Pitanje za nekog od vlasnika: malo škripi volan kad motaš levo desno (recimo u mestu), da li je neko imao takvu situaciju, poprskaš malo gumu na mestu gde osovina od volana ulazi u patos (prvo podigneš plastični deo),prestane ali posle kratkog vremena škripi ponovo
tulln-an-der-donau
Četvrtak, 26. 01. 2017. 12:37h
neregistrovan korisnik
nele burazeru koje je godiste tvoj nissan? kolko je kubika? ispricaj malo o njemu jer planiram da kupim nov sa 1.6 dci motorom
nele
Sreda, 25. 01. 2017. 20:37h
neregistrovan korisnik
Nije sto je moj ali ne bih ga menjao ni za jedan drugi crossover.
Vuki
Sreda, 25. 01. 2017. 09:30h
neregistrovan korisnik
Dobar je, nije los..
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»