Dame i gospodo - Alfa Romeo Stelvio Foto

Dogodilo se i to - Alfa Romeo je predstavila svoj prvi SUV model nazvan „stelvio“. Premijera je održana na Salonu automobila u Los Anđelesu, dok „stelvio“ u Evropu stiže pred kraj zime, odnosno u martu, taman za Ženevu.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Alfa Romeo je za sada predstavio samo izgled top verzije "stelvio kvadrifoljo"

Nakon nekoliko meseci igranja sa špijunskim fotografijama, „stelvio“ je konačno pred nama i to u top „kvadrifoljo“ verziji sa 510 KS. Eksterijer predstavlja krosover-stil reinterpretaciju limuzine „đulije“ sa koje su preuzeti farovi, maska hladnjaka, zadnja svetla, brtanici i kompletan enterijer sa centralnim ekranom osetljivim na dodir dijagonale 8,8 inča (serijski se dobija ekran dijagonale 6,5 inča).

 

Sastavni deo SUV modela je i poznati Alfin „DNA“ sistem (vozač prilgođava ponašanje automobila svojim željama), a model izložen u Los Anđelesu imao je i „DNA pro“ sistem koji kao dodatak ima i trkački „race“ režim.


Sve što bi trebalo da znate o „alfi stilvio“

 

- Prvi SUV u istoriji Alfa Romeo dobio je naziv po spektakularnom planinskom prolazu „Stelvio pass“ u istočnim Alpima, koji se nalazi na nadmorskoj visini od 2.757 metara.

 

- „Stelvio“ je napravljen na platformi „đorđo“ koju Alfa koristi i za model „đulija“.

- Automobil će se proizvoditi u fabici u gradu Kasino, a „stelvio“ se u prodajnim salonima očekuje na proleće 2017. godine.

 

- Glavni rivali „alfe stelvio“ su „porše makan“, „mercedes GLC“ i „jaguar F-pejs“.

 

- Serđo Markjone smatra da će SUV model omogućiti brendu Alfa Romeo da godišnju prodaju poveća na 400.000 automobila do 2018.

 

- Italijani su na Salonu u Los Anđelesu objavili da će kupcima u SAD ponuditi dva benzinska motora: Bazni 2,0-litarski turbo sa 280 KS i 415 Nm, odnosno 2,9-litarski V6 biturbo sa 510 KS i 600 Nm koji pokreće verziju „kvadrifoljo“. Što se Evrope tiče, očekuje se u 2,2-litarski „multdžet“ dizel agregat sa 210 konja

 

  - Obe vezije za američko tržište dolaze sa Q4 stalnim pogonom na svim točkovima i osmostepenim automatskim menjačem.

  Povezane teme: Alfa Romeo, Alfa Romeo Stelvio, Stelvio kvadrifoljo, Đulija, Alfa Romeo Đulija, Salon automobila u Los Anđelesu

  Poslednji komentari

  Dejan
  Ponedeljak, 21. 11. 2016. 12:27h
  neregistrovan korisnik
  Otovori jedan prozor sa slikama cajena i jedan prozor ove alfe, vidi ima li razlike ? Zatim posle uporedi breru i bilo koji 911, ko je stariji u dizajnu ?
  Zoran
  Ponedeljak, 21. 11. 2016. 02:05h
  neregistrovan korisnik
  Iz njihovog si servisa dobio informaciju da je odlicna? E ako su ti oni rekli... Probaj dadodjes do vlasnika firme Alfa Romeo i pitaj ga kakva je Alfa, pa nam javi sta rekao.
  Zoran
  Ponedeljak, 21. 11. 2016. 02:00h
  neregistrovan korisnik
  Tako misle i u Americi. Za 16 godina nisam video 2 alfe. To je z aove sto nemaju pare ili sto imaju pare a nemaju pamet.
  milos
  Nedelja, 20. 11. 2016. 18:49h
  neregistrovan korisnik
  gazi svabe i njihove sklopocije.
  Crni
  Nedelja, 20. 11. 2016. 16:52h
  neregistrovan korisnik
  Evo ga jedna iznad, tragikomicno.