Ne može brže! Baterija za 150 km vožnje puna za 30 minuta

Koje su dve glavne prepreke koje sprečavaju da električni pogon postane konvencionalna opcija za vlasnike automobila? Sasvim jasno, zabrinutost u vezi sa autonomijom je problem broj jedan za potencijalne kupce. Opel je eliminisao deo briga, predstavivši revolucionarnu "amperu-e" na Salonu automobila u Parizu prošlog meseca, sa voznom autonomijom od preko 500 kilometara.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Jedna od zvezda salona je tako nadmašila svog najbližeg, aktuelnog rivala u segmentu za najmanje 100 kilometara. Druga glavna prepreka se odnosi na pitanje gde se mogu puniti baterije vozila na električni pogon?

Kao što je najavljeno tokom Salona automobila u Parizu, 30-minutno punjenje sa 50 kW-nim DC brzim punjačem će obezbeđivati dodatnih 150 kilometara vožnje za novu generaciju litijum-jonskih baterija u "amperi-e". Dok se brzi punjači još mogu smatrati retkom pojavom, stvari će se u razvijenim zemljama promeniti u ne tako dalekoj budućnosti.

Naime, nemačko ministarstvo za saobraćaj i digitalnu infrastrukturu je najavilo instalaciju 400 stanica za brzo punjenje duž najvažnijih autoputeva u zemlji, u saradnji sa operaterima uslužnih stanica „Tank und Rast“, do kraja sledeće godine. Pored toga, nemačke vlasti su se obavezale da će investirati 300 miliona evra u razvoj neophodne infrastrukture narednih godina, što uključuje 5.000 stanica za brzo punjenje i 10.000 stanica za standardno punjenje, koje će biti instalirane na uslužnim stanicama duž glavnih puteva, kraj trgovačkih centara, sportskih objekata, železničkih i „car-sharing“ stanica, aerodroma i sajamskih objekata do 2020. godine.

Ovaj projekat će osigurati da automobili poput Opelove "ampere" imaju široke mogućnosti pristupa odgovarajućim rešenjima kada je punjenje baterija u pitanju.

Povezane teme: Opel ampera, Opel ampera-e, Zaštita životne sredine, baterije

Poslednji komentari

Zoran
Ponedeljak, 31. 10. 2016. 02:41h
neregistrovan korisnik
Dobicete i to ako zazivi u svetu. Onda cete ponovo da kukate. A to je normalno, niko ne uvoidi novo a da mu se manje isplati.
Vasilj
Petak, 28. 10. 2016. 20:58h
neregistrovan korisnik
Mi smo na stadijumu da se ne moze niti registrovati elektricni automobil posto nema kubikazu. Toliko.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»