"Uaz patriot" sada neće da razočara Putina?! Video

Ako može “lada 4x4”, onda može i “uaz patriot”! Uljanovski automobilski zavod je naime predstavio obnovljenu verziju svog kompaktnog SUV modela koji se sa minimalnim izmenama prodaje još od 2005. godine.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Osveženi "uaz patriot" je dobio novu masku hladnjaka, a kao i do sada dostupan je u verzijama sa prednjim ili 4x4 pogonom

Sa osveženim “patriotom” smo imali priliku da se sretnemo još u maju ove godine, na predstavljanju nove tehnologije za rusku vojsku. Tada se dogodio i “incident” kada je na predserijskom modelu otpala ručka na vratima u trenutku dok je general Aleksandar Ševčenko pokušavao da automobil pokaže predsedniku Vladimiru Putinu.

 

Zato smo sigurni da serijski “patriot” neće imati slične probleme. Što se izmena tiče, “patriot” je dobio novu masku hladnjaka sa velikim znakom UAZ. Takođe, “patriot” od sada ima samo jedan rezervoar, sa otvorom na desnoj strani karoserije. UAZ je zbog vojske do sada koristio dva metalna rezervoara, sa po jednim otvorom sa leve i desne strane. Međutim, novi plastičan rezervoar je postavljen nisko a zaštita može da se dobije samo uz doplatu.

 

Za razliku od prethodnika, "patriot" sada ima samo jedan rezervoar

 

Međutim, inženjeri kažu da šestoslojni polimer debljine šest milimetara može da izdrži sve udarce. “Patriot” sada serijski dolazi sa dva vazdušna jastuka i ESP sistemom, kao i sa sigurnosnom letvom volana koja se u slučaju čeonog sudara teleskopski uvlači i omogućava vozaču više prostora.

 

Takođe, poboljšana je zaštita od korozije, dok je nivo buke u kabini smanjen za 6-8 decibela. Ugrađen je i novi trokraki volan sa komandama audio-uređaja, a nova je i instrument tabla, kao i ručica menjača. Međutim, UAZ i daje koristi tvrdu i ne kvalitetnu plastiku.

Iz ponude agregata je izbačen 2,2-litarski turbo dizel motor sa 113,5 KS, koji se odlikovao visokim obrtnim momentom i ekonomičnim radom. U UAZ-u, međutim, kažu da njegova proizvodnaj nije bila isplativa (cena oko 16.000 evra). Ipak, postoji šansa da se dizel agregat vrati u vozila koja će se prodavati van Rusije, na ukupno 40 svetskih tržišta (Kina, Vijetnam, Južna Amerika…).

 

Tako je u ponudi samo 2,7-litarski atmosferski benzinac čija je snaga sa 128 KS podignuta na 134,6 KS (uparen sa pestostepenim manuelnim menjačem). Sa druge strane, predstavnici ruske kompanije kažu da rade na razvoju novog stalnog pogona na svim točkovima, modernog turbo benzinskog agregata i automatskog menjača.

 

Početna cena “patriota” sa “klasik” paketom opreme je 809.000 rublja, odnosno 11.600 evra. “Komfort” verzija sa klima-uređajem, aluminijumskim točkovima, grejačima prednjih sedišta i zadnjim parking senzorima košta oko 13.000 evra.

 

Povezane teme: UAZ, Vladimir Putin, UAZ patriot, Uljanovski automobilski zavod, 4x4 pogon

Poslednji komentari

PanicMechanic
Ponedeljak, 17. 10. 2016. 10:22h
neregistrovan korisnik
Само, смањење буке за 6 - 8 dB значи смањење 2 - 2,5 пута. Нешто сте побркали.
gomila
Nedelja, 16. 10. 2016. 15:56h
neregistrovan korisnik
Gospodo, sve zavisi sta covek zeli da vozi i koje su mu potrebe. Presao sam sa Uazima mnogo kilometara po nemogucim terenima, nikada kiksa. Patriot je malo nasminkan, kada bih kupovao UAZ moj izbor bi bio Hanter. Ta strvina je nesalomiva i ide gde zelis. Za te pare nama drugog izbora. Od Patriota je interesantan jedino Pikap, solidno vozilo, moze da preveze mnogo, nije skup.
Dobar-za-Rusa
Nedelja, 16. 10. 2016. 10:26h
neregistrovan korisnik
Šteta štp ga nema kod nas (koliko znam)!!!
deki
Petak, 14. 10. 2016. 20:41h
neregistrovan korisnik
Land rover diskavery, mora zaista mnogo da radi ne bi li dostigao Toyotu LC i Mercedes G klase.
MNC
Petak, 14. 10. 2016. 12:41h
neregistrovan korisnik
Ruski general je rekao da automobil kosta 5-10 dolara po kilogramu, avion 1 000-1 500 & a raketa 10 000-15 000 $ po kilogramu. Mi cemo da pravimo avione i rakete a drugi neka prave sitnuriju.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»