Mercedes pokreće novi brend!

Vreme je da se uloži novac u električne automobile nakon što je Mercedes najavio da će predstaviti potpuno novi brend kao odgovor na Teslu. Novi pod-brend, čije se ime čuva u strogoj tajnosti, proizvodiće samo električne automobile i druga vozila na alternativan pogon.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Izvori bliski nemačkom proizvođaču kažu da prvi model (u formi koncepta) možemo da očekujemo već u oktobru na Salonu u Parizu, a plan je da se u ofanzivu krene sa po dva električna krosovera i limuzine. Verovatno će presdnost da bude „broj 1“ dobiti krosover koji će se izgledom potpuno razlikovati od aktulelnih modeal u Mercedsovoj ponudi. Električni krosover će se sklapati u fabrici u Bremenu a trebalo bi da sa jednim punjenjem ima autonomiju od oko 500 kilometara.

 

U Mercedesu su osetili da imaju dovoljno prostora da se razmašu i osvoje veći deo tržišta. Naime, Tesla je u problemima jer ne može da dovoljno brzo zadovolji potrebe vozača za električnim automobilima, dok u BMW-u nisu zadovoljni rezultatima prodaje modela „i porodice“ zbog čega Bavarci razmišljaju o promeni strategije.

Povezane teme: Mercedes, BMW, Tesla, Električni automobili, Salon u Parizu

Poslednji komentari

Marko
Utorak, 09. 08. 2016. 21:36h
neregistrovan korisnik
Danas se zna kako ce automobili izgledati u narednih 10 godina, i rece korisnik najveceg auto djubrista u Evropi !
Bungi
Utorak, 09. 08. 2016. 08:24h
neregistrovan korisnik
Razvoj novog robnog znaka i imena je mukotrpan i neizvjestan posao naročito u autoindustriji.Dokaz za to su :Leksus,Infiniti,Akura pa i poslednji Genesis koji su objektivno,cijenom,kvalitetom,tehničkim rješenjima na nivou njemačke trojke ali nikako da kupci to prihvate.Mislim da je Mercedesova strategija sa novom robnom markom pogrešna jer ni BMW za liniju el.automobila nije mijenjao ime.Zašto mijenjati nešto što je prepoznatljivo,simbol prestiža,luksuza i kvaliteta.?Firma Tesla nije uopšte u problemu.Ona je inovator,prvi i vodeći proizvođač isključivo električnih automobila.To što ne može da zadovolji tražnju nije smak svijeta .Zadovoljiće je neki drugi proizvođači.Naglo povećanje proizvodnje mimo proizvodnih mogućnosti obavezno prati pad kvaliteta a to Tesla ne želi.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»