Leksus je pomerio planinu za LC500 Video

Leksus nastavlja sa promocijom novog modela „leksus LC500“ u Evropi a najnoviji marketinški potez je kratak film nazvan „Into The Light“.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Japanci su za film koristili specijalnu tehnologiju projekcionog mapiranja, pri čemu je kao pozadina poslužio planinski masiv Sijera Nevada u Španiji. Slike su projektovane u realnom vremenu, pri čemu je više projektora bilo povezano kako bi se dobila besprekorna pozadinska slika koja se „kreće“ po planini. Snimanje je moralo da bude savršeno sinhronizovano, odnosno bilo je potrebno da se uskladi prolaz „leksusa LC500“ i projektovanja.

 

Inače, „leksus LC500“ je zvanično predstavljen početkom godine na Salonu u Detroitu i to kao serijska verzija koncepta „LF-LC“ iz 2012. Leksusov kupe (2+2) pokreće 5,0-litarski V8 motor sa 467 KS i 526 Nm koji je povezan sa novim 10-stepenim automatskim menjačem (prvi na svetu). „Leksus LC500“ od 0 do 100 kilometara na sat ubrzava za 4,5 sekundi, a pretpostavlja se da će japanski proizvođač predstaviti i sportski „LC F“ koji bi trebalo da ima više od 600 konja. Prodaja u Evropi će početi u januaru, do kada ćemo saznati i cenu.

Pogledajte film „Into The Light“, kao i klip o tome kako je sniman.

 

 

Povezane teme: Leksus, Leksus LC500, Salon u Detroitu, Sijera Nevada, 5.0 V8 motor

Poslednji komentari

Aca
Nedelja, 26. 06. 2016. 10:25h
neregistrovan korisnik
врх врхова
Bungi
Petak, 24. 06. 2016. 13:41h
neregistrovan korisnik
Leksus je odavno izrastao u marku koja forsira svoj pravac.I ovaj kupe je dokaz orginalnosti.Klasična koncepcija motor i mjenjač naprijed,pogon pozadi.Savršene proporcije,kao kod Aston Martina,Jaguara,Mercedesa,BMW-a i na na tome se sličnosti završavaju.Dizajn je nešto različito od svega viđenog.Matriks prednja maska u obliku slova "X" bumerang farovi naprijed,trostruki bumerang farovi pozadi,još malo pa "šuriken" zvijezda.Mnogo kosih ,oštrih linija.Prelijepo!Ipak ,po pitanju mehanike Leksus se tvrdoglavo drži nekih svojih principa.Desetostepeni,dosad neviđeni mjenjač i "V8" klasični atnosferski motor.?Ni traga od upotrebe čuvene Tojotine hibridne tehnologije koju konkurent Honda NSH u svojoj varijanti sa ponosom ističe,ništa od "V6" motora sa dvostrukim turbom,koje konkurenti Nisan GT-R i Mercedes SLS AMG forsiraju.Svaki proizvođač ima neke svoje"mušice" kojih se tvrdoglavo drži.Ni Leksus nije izuzetak.
Lexus
Petak, 24. 06. 2016. 12:37h
neregistrovan korisnik
Lexus........
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»