Jeftin trik - kako izbeći kolaps?

Lančani sudar u Terazijskom tunelu i kolaps koji je izazvao u utorak ujutru samo je još jedan dokaz da infrastruktura u Beogradu nije prilagođena višemilionskom gradu. Ne ulazimo u to ko je kriv, da li je vozač automobusa naglo zakočio i zašto vozimo branik na branik! Jednostavno, takvi smo i naše ponašanje u saobraćaju se neće promeniti bez obzira na policiju, kazne i Evropsku uniju.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Sudari ne mogu da se predvide ali zato saobraćaj može da se preusmeri, međutim ne kao u ovom sučaju.

 

Policija je tek na kraju Brankovog mosta (pravac prema centru grada), pola sata

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

nakon sudara, (neubedljivo) signalizirala vozačima da skrenu desno u pravcu ulica Gavrila Principa i Karađorđeve. Tada je već bilo kasno jer se formirala kolona još od Palate federacije. Jedan od deset vozača je poslušao i skrenuo, dok su svi ostali nastavili pravo jer „kad smo već izgubili pola sata, idemo do kraja“.


Rešenje za naše probleme je jednostavno i koristi se... pa u celom svetu. Zove se svetlosna promenjiva signalizacija i nije skupa (ionako plaćamo hiljadu nameta).

 

Ekran sa porukom „Zastoj, sudar na Brankovom mostu, kolona, čekanje 30 minuta“ bio bi dovoljan razlog da polovina vozača iz Novog Beograda i Zemuna odustane od Brankovog mosta. Ovi ekrani se koriste na auto-putevima i obilaznici oko Beograda ali možda je vreme da zažive i na gradskim ulicama. Ako ne budemo „poslušali“ znakove, bar nećemo kriviti druge, nego sebe.

Povezane teme: Blog, Saobraćajni kolaps, Sudar, Tunel, Beograd

Poslednji komentari

druze
Četvrtak, 08. 10. 2015. 15:50h
neregistrovan korisnik
E baš mi žao. Da ima još hiljadu minusa to mi ništa ne znači voziću žutom trakom kad god hoću. Niti ćeš ti da me sprečiš niti će neki policajac.
ssssr
Četvrtak, 08. 10. 2015. 11:12h
neregistrovan korisnik
u beogradu skoro nemate znakove van auto puta i obilanznice. hahaha a vi pričate o nekim svetlećim promenljivim znakovima za gužvu hahahaha
Komarac
Sreda, 07. 10. 2015. 12:30h
neregistrovan korisnik
Visemilionskom gradu?
Jovan
Sreda, 07. 10. 2015. 12:26h
neregistrovan korisnik
Bitno da saobracajci stoje na svakom cosku i pisu kazne za razme gluposti, a nesto da se uradi da se ubrza saobracaj to nikad. Kakva drzava takav i saobracaj...
Paja
Sreda, 07. 10. 2015. 08:32h
neregistrovan korisnik
Ne samo za ovaj vec i za mnoge druge i komplikovanije saobracajne probleme, resenja odavno postoje. Saobracaj je nauka, postoje fakulteti, istrazivanja, statistike, strucnjaci, ali je problem sto ih niko ne pita!
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»