GM će u Belorusiji proizvoditi "kadilak" i "ševrolet"

Američka kompanija Dženeral motors (GM) i belorusko državno preduzeće Junison potpisali su sporazum o sklapanju "kadilaka eskalade" i "ševroleta taho" za rusko tržište, saopštila je pres služba GM-a.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

U fabrici Junison postavljena je savremena proizvodna linija za sklapanje modela "kadilak", a radnici su pripremljeni i obučeni u skladu s principima organizacije proizvodnje i kontrole kvaliteta koji se primenjuju u svim fabrikama GM-a, navodi se u saopštenju, koje prenosi agencija Interfaks.


Prema informaciji kompanije, u Belorusiji će se sklapati vozila četvrte generacije "kadilak eskalade" u dve verzije - regularnoj i sa produženim medjuosovinskim rastojanjem.


Za ruske kupce cena regularne verzije "kadilak eskalade" biće oko 76.000 dolara, a sa produženim medjuosovinskim rastojanjem oko 80.000 dolara. Cena "ševroleta taho" biće od 60.000 dolara.


Kako je objavljeno ranije, GM i Junison su sredinom 2013. godine potpisali okvirni

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

sporazum o sklapanju automobila u Belorusiji. Prvi model je trebalo da bude "opel korsa", ali do realizacije nije došlo. Belorusija je u septembru prošle godine postigla sporazum sa GM-om o pokretanju montaže putničkih automobila kapaciteta 20.000 do 25.000 vozila godišnje.


"Dogovorili smo se o postepenom otvaranju tih kapaciteta da bi se, u skladu sa sporazumima u okviru Carinske unije (Rusija, Belorusija, Kazahstan) i Evroazijskog ekonomskog saveza, do početka 2017. godina postigla lokalizacija od najmanje 30 odsto a do jula 2018. godine - 50 odsto i više. Osim sklapanja, radi se i na stvaranju proizvodnih kapaciteta za zavarivanje i farbanje karoserija", rekao je tadašnji premijer Belorusije, Mihail Masnikov.


Preduzeće Junison, u blizini Minska, osnovano je 1996. kao zajedničko belorusko-britansko preduzeće Ford junion, a 2000. godine je preregistrovano u državno preduzeće Junison. Bavi se sklapanjem niza marki automobila - "ford", "kia", "pežo"...

Povezane teme: Dženeral Motors, Rusija, Kadilak, Ševrolet
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»