Uređaji za elektronsku naplatu putarine prodaju se i na pumpama

Novi TAG uređaji za elektronsku naplatu putarine se od ponedeljka 11. avgusta mogu kupiti i na pumpama Naftne industrije Srbije (NIS).

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Na inicijativu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a u cilju smanjenja gužvi na naplatnim rampama, potpisan je ugovor između NIS-a i "Puteva Srbije"  prodaji i dopuni TAG uređaja.

 

TAG uređaji od ponedeljka se mogu kupiti i dopunjavati na benzinskim stanicama

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

"Zmaj 1" i "Zmaj 2" na autoputu E-75, a od utorka 12. avgusta ova usluga biće dostupna i na benzinskim stanicama "Mali Požarevac" i "Lozovička česma" na istom autoputu.

 

Od srede će se TAG uređaji prodavati i na benzinskoj stanici "Krnješevci" na autoputu Beograd - Zagreb, kao i na benzinskoj stanici "Stari Banovci" na autoputu Beograd - Novi Sad.

 

U četvrtak 14. avgusta prodaja će početi na pumpama "Nais" i "Fontana" na autoputu Beograd - Niš, a u petak na benzinskoj stanici "Predejane", takođe na autoputu E-75.

 

Korišćenje TAG uređaja omogućava naplatu putarine bez zaustavljanja na posebno obeleženim kanalima za naplatu, čime se izbegavaju zastoji u saobraćajnim špicevima.

 

U "Putevima Srbije" pokušavaju da u što većoj meri omasove upotrebu TAG-a, pa je u martu cena uređaja snižena sa 3.500 na 1.950 dinara.  Dodatna olakšica je i vest da je 7. jula stupila na snagu odluka da se TAG više ne vezuje za jedan automobil, odnosno za registarsku tablicu, već će više vozača moći da koristi jedan kontrolni kod. Treba napomenuti da ovo važi samo za prvu kategoriju vozila

 

Ministarstvo će u narednom periodu nastaviti aktivnosti na usavršavanju naplate putarine kako bi se vozačima pružila što kvalitetnija usluga, smanjile gužve na putevima, navedeno je u saopštenju.

Povezane teme: Putarina, Autoput, Elektronska naplata putarine, TAG, NIS

Poslednji komentari

GGG
Nedelja, 17. 08. 2014. 02:29h
neregistrovan korisnik
A zašto misliš da su vinjete bolje? Sada plaćam oko 4500din GODIŠNJE putarinu, misliš li da bi godišnja vinjeta mogla da košta manje od toga?
milan
Četvrtak, 14. 08. 2014. 12:38h
neregistrovan korisnik
Madjari i Svajcarci ok. A Austrija ima Vignette i plus skori svaki veci tunel se placa i sa neizbeznim naplatnim rampama kao i u srbiji.
Gorchilo
Četvrtak, 14. 08. 2014. 11:17h
neregistrovan korisnik
Srbijo zemljo nedovrsena....Zasto bi neko kupovao Tag i sl.gluposti,kome je to potrebno na ovom svetu? Dakle nemogu da verujem,gori smo od najgorih,samo se izmisljaju nekakve gluposti da bi se i onako opustosen narod pljackao!!!! Imali kraja svemu ovome?! Zasto se nisu uvele vinjete koje se svugde u EU normalno koriste i nema kraduckanja ni slicnog a kamoli pomisli da treba kupiti neki TAG koji nesluzi ama bas nicemu osim nekome ko sedi i fantazira i smislja kako lovu da namakne!! Dakle vinjete su prave,pa ti biraj period!
Roki
Sreda, 13. 08. 2014. 00:40h
neregistrovan korisnik
Ti kad bi znao koliko je procenat harsch na godini ti bi sad pozelijo da ti überdurchschnittlich harac..Harac(dzizija) nanje od 2.5% na godisnu zaradau na Primer 25 DIN na 1000 DIN.
Marko
Sreda, 13. 08. 2014. 00:17h
neregistrovan korisnik
U prvu kategoriju spadaju Motocikli,automobili,automobili sa prikolicom i kombi,tj dostavna vozila do 3.500kg ukupne dozvoljene mase. Na svakoj naplatnoj rampi ima tabela sa kategorijama.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»