Mercedes "E klasa" od Afrike do Engleske na jednom rezervoaru Video

Standardni Mercedes-Benz "E 300 BlueTEC HYBRID", registrovan u Engleskoj, je na samo jednom punom rezervoaru prešao skoro 2.000 kilometara od Afrike do Zapadnog Saseksa u Engleskoj gde se ovih dana održava Gudvud festival brzine.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Britanski novinar Endrju Frankel je osmislio celu avanturu i sa prosečnom

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

potrošnjom od 3.1l/100km za 27 sati neprekidne vožnje(uz pomoć još jednog vozača)prešao 1.968km od Tandžira u Africi do Festivala brzine u Gudvudu na jugu Engleske prolazeći kroz dva kontinenta, četiri države i tri vremenske zone.

Prvobitna zamisao je bila da se prosto proveri da li je moguće stići do Velike

Pogledajte ponudu polovnih Mercedesa na sajtu Mojauto.rs

Britanije na jednom rezervoaru, međutim, nakon što je stigao u Gudvud, automobilu je ostalo goriva za još 160km za ukupni domet punog rezervoara od neverovatnih 2.129km.

Tokom putovanja, Endrju i njegov suvozač su vozili kako po auto putu tako i po gradskoj gužvi, a automobil koji je opremljen rezervoarom od 80 litara je bio spreman na svaki izazov.

Uprkos fokusu na ekonomičnosti, "E 300 BlueTEC HYBRID", koji emituje samo 109g CO2/km ima moćni dizel od 204KS i pomoćni električni motor od 27KS koji zajedno omogućavaju ubrzanje do stotke za 7.5 sekunde uz maksimalnu brzinu od 240km/h.

Mercedes "E 300 BlueTEC HYBRID" se može kupiti u limuzina i estejt varijanti sa početnom cenom od oko 50.000 evra.


VIDEO>Mercedes "E klase" prešao 2.000km na jednom rezervoaru:

Povezane teme: Mercedes \" E klase\", Mercedes, Afrika, Gudvud festival brzine

Poslednji komentari

moracu-da-ti-zakljucim-trojku
Četvrtak, 03. 07. 2014. 02:50h
neregistrovan korisnik
Vecu glupost u zivotu nisam cuo! Taj 7g- tronic je najgore sto je mercedes ikad napravio, bolje da je ubacio ZF menjac kao audi i bmw (imaju identicne menjace za one koji ne znaju), nego to kvarljivo djubre sto su napravili. Sto se tice performansi od kad znam za sebe mercedes je furao pricu o pouzdanosti i imao motore nesto slabije od konkurencije da bi mogao da predje vise km tako je i danas mercedes kupuju taksisti a bmw i audi neko kome taksisti smetaju na putu. pozz
best-off
Četvrtak, 03. 07. 2014. 02:41h
neregistrovan korisnik
Slazem se, ja necu da generalizujem na osnovu jednog coveka i njegovog iskustva, za koliko sam samo cuo modela pricu, crko motor od poznanika, pa nisam isao okolo i pricao ne valja mercedes, bmw, audi, vw itd.. Sve je to relativno i ima veze sa srecom, 4 poznanika kupe 4 mercedes actros kamiona od jedne firme isto godiste ista kilometraza, ovoj trojici prve godine dune motor, astronomska ulaganja, a ovaj cetvrti svog ima i dan danas i nikakvih problema, prica je ziva istina! Sto se auta tice i zog tvog stava pokrivenost servisa, cene i izbor delova, nekako mi vw proizilazi kao best off za nase uslove, znam nekoliko ljudi koji samo vw voze vec vise od deceniju i niko nije imao vecih problema, a za sitnice je cena delova vise nego pristupacna.
e-moj-ti
Četvrtak, 03. 07. 2014. 02:31h
neregistrovan korisnik
Skoda kakva je bila a sada kakve automobile pravi, jos malo pa ce takvima kao ti i skoda biti trn u oku o vw i audiju necu ni da pricam. A to das prevara kako se potpisujes je super, sam sebe varas da je kako pricas a znas dobro svoju realnost.
z
Sreda, 02. 07. 2014. 14:04h
neregistrovan korisnik
ma sigurno sa 2.5 tona
Tata
Sreda, 02. 07. 2014. 10:53h
neregistrovan korisnik
Nemaš ti pojma
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»