Micubiši povlači više od 700.000 vozila zbog kvara

Japanski automobilski koncern "Micubiši motors" saopštio je da u celom svetu opozvao više od 700.000 automobila zbog uočenog nedostatka.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Približno 150.000 vozila je prodato van Japana, saopštio je predstavnik korporacije koja je o tome obavestila i japansko ministarstvo saobraćaja.


Opoziv se odnosi na automobile 12 modela, posebno na "kolt" i "ek vagon", proizvedene od jula 2003. do aprila 2008. godine.


Povod za vanredni tehnički pregled je neispravnost elektrike u farovima i pokazivačima pravca.


Micubiši je do sada dobio od svojih klijenata više od 330 žalbi na taj problem. Ni u jednom slučaju pomenuti nedostatak nije doveo do saobraćajne nesreće.

Povezane teme: Micubiši, Japan, Automobili, Povlačenje, Tržište, Vozila, Kvar

Poslednji komentari

Dule
Utorak, 17. 06. 2014. 00:28h
neregistrovan korisnik
Sta pricas did? Kako manja zapremina od 2000, valjda do 2000? :-) Ugradjuje Mercedes i Reno dizele ispod 2000cc. Kako zemljace nov proizvod proglasi kao najbolji? Po kom osnovu? Je l` po prevaljenim stotinama hiljada kilometara? Pusti da se nesto dokaze u praksi pre nego sto ga proglasis za najbolje, ne vezano za marku i proizvodjaca! Pozdrav
Dule
Utorak, 17. 06. 2014. 00:05h
neregistrovan korisnik
Znam da Honda pravi 1.6 dizel, ispravio sam se sam u drugom komentaru. Nov je relativno (prestavljen pre godinu dana) i maltene ga nema na nasim ulicama pa ga stalno zaboravljam. Rekao si da se ugledaju na Japaske proizvodjce sto govori o tvojoj tvrdnji da su bolji sto sada pobijas? Vise nigde gorivo nije jeftino, pa i u Japanu. Jeftino gorivo je prvenstveno rezervisano za Amere, Ruse i Arape. Japanski proizvodjaci imaju ogromnu prodaju u Evropi i Aziji i u Japanu a to su trzista na kojima se voze dizeli. Ne govorim o brodskim motorima vec automobilskim. I Volvo pravi ogromne motore za kamione i brodove a za kola kupuje dizele od Forda/Pezoa. Svi oni imaju slican odnos prema kupcima na jakim trzistima, posebno Amerike i ne mislim da su Japanci bolji.. Jedan kompletan proizvodjac koji nastupa na globalnom trzistu treba da bude originalan i da ima sopstvenu proizvodnju motora ako neko hoce da kaze da su vrhunski proizvodjaci na koje se treba ugledati. Recimo Audi, Honda, BMW, Pezo-Citroen (PSA) pa i Fiat i njihova grupacija sa Alfom. Mercedesa ne pominjem jer kupuje od Renoa dizele manjih kubikaza. Japanci prave vrhunske automobile i auto-industrija im je odlicna. Malo je falilo pre 2 godine da kupum Hondu Akord a mislim da bi mi legla i Toyota Avensis ili Mazda 6. Kvalitet stvarno imaju i to ne sporim, samo nisu skroz kompletni.
did
Ponedeljak, 16. 06. 2014. 09:59h
neregistrovan korisnik
mitsubishijev prvi dizel je ovaj 1,8 iz ASXa, i taj je najbolji na svetu trenutno, a to što se nepriča je da su svi motori u mercedesu manje zapremine od 2000, poreklom iz mitsubishija, SVI.
deki
Ponedeljak, 16. 06. 2014. 08:02h
neregistrovan korisnik
Vidis Nissan i Reno su grupacija pa je logicno da neko razvija nesto karakteristicno za pojedina trzista, u evropi se zboj jakih cena goriva dosta kupuju dizel automobili i evropski proizvodjaci ih najvise i razvijaju, Honda vec neko vreme ima svoj 1.6 dizel motor cisto za tvoju informaciju bas za potrebe evropskog trzista... Ne zelim da ulazim u neku detaljniju polemiku niti branim japanske proizvodjace niti kudim evropske, samo imam u vidu da 95% automobila u japanu koristi benzin kao pogonsko gorivo, jer dizel iz njihovih rafinerija po pravilu je namenjen drugim namenama, slicno je i u americi gde je 90% automobila na benzin, a Japan je poznato uvek bio usmeren ka ogromnim trzistima automobila, kao sto su Amerika, Azija..., te nije bilo razloga za proizvodnju dizel motora.Uzgred Mitcubishi je jedan od najvecih proizvodjaca dizel motora na svetu i neznam trenutno ali do pre par godina je drzao svetski rekord tj. imao najveci najaci dizel brodski motor na svetu. i samo jos nesto ja nisam nigde rekao u tekstu da su "bolji", jer sta u danasnjem svetu automobila znaci bolji, najcesce je stvar licnog ukusa i izbora...samo mislim da su savesniji prema svojim kupcima, mada i to nije pravilo jer to recimo ne vazi za zastupnike japanskih vozila u Srbiji, jer uprave tako velike korporacija trzista kao sto su srpska najcesce u svojim izvestajima imaju ispod crte podvuceno kao ostala trzista, i ne obracaju dovoljno paznje na svoje predstavnike u ovakvim drzavama.
kontras
Ponedeljak, 16. 06. 2014. 02:42h
neregistrovan korisnik
najpouzdaniji proizvodjac krseva
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»