Rast prodaje automobila u Kini

Prodaja automobila u Kini porasla je u aprilu, uprkos usporavanju ekonomskog rasta, budući da su kupci požurili sa kupovinom u očekivanju pooštravanja propisa o vlasništvu nad automobilima zbog borbe sa smogom.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Prodaja putničkih automobila porasla je prošlog meseca 11,6 odsto, na 1,6 miliona vozila, u odnosu na rast od 7,9 odsto iz marta, navodi Kineska asocijacija proizvođača automobila (CAAM), a prenosi agencija Frans pres.


Rast prodaje vozila u Kini, najvećem tržištu za brojne proizvođače, sporiji je u

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

proteklih nekoliko godina, nakon što je 2009. dostigao maksimum od 40 odsto. Ove godine se očekuje rast od osam do 10 odsto.


Kineski privredni rast usporio je u prvom kvartalu na 7,4 odsto nakon prošlogodišnjih 7,7 odsto, što je najslabiji rezultat od 1999. Vladajuća Komunistička partija ove godine očekuje rast od 7,5 odsto, ali su zvaničnici već upozorili da bi on mogao biti i niži.


Rast broja vlasničkih automobila u Pekingu i drugim velikim gradovima koji se guše u smogu i saobraćajnim gužvama doveo je do ograničenja broja novih registracija, pa su kupci požurili sa kupovinom da bi prestigli najavljene restrikcije.


Dženeral Motors navodi da je u aprilu u Kini prodaja porasla 6,3 odsto na

Pogledajte ponudu sajta mobile.de na srpskom jeziku.

rekordnih 278.623 vozila, dodajući da je od početka godine prodala 1,2 miliona automobila. Prodaja Forda porasla je 29 odsto na 96.829 vozila u aprilu, odnosno 41 odsto na 368.150 vozila od početka godine.


Nisan, najpopularniji japanski proizvođač automobila u Kini, uvećao je prošlog meseca prodaju 14,7 odsto na 118.500 vozila, a njegov rival Tojota 12,4 odsto na 85.800 vozila.


Domaći prozivođači kaskali su za globalnim konkurentima i njihova prodaja porasla je 4,5 odsto na godišnjem nivou na 597.000 automobila, gotovo dvostruko manje u odnosu na ukupnu stopu rasta na automobilskom tržištu, navodi CAAM.

Povezane teme: Kina, Automobilska industrija, Prodaja automobila, Nisan

Poslednji komentari

Trolov-Drug
Petak, 09. 05. 2014. 15:32h
neregistrovan korisnik
Znao sam dce golf da razvali