BMW spreman za električnu budućnost

Sa pokretanjem više nego uspešnog ekološkog "i" subbrenda, BMW se afirmisao kao jedan od predvodnika nove ere ekoloških automobila. Kompanija je napravila velika ulaganja u razvijanje čistijih i efikasnijih mašina, a u nemačkoj firmi su uvereni da električni automobili predstavljaju budućnost.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

BMW "i8"

Član odbora za razvoj u BMW-u, Herbert Dies je u itervjuu za Autocar rekao da je elektrifikacija neizbežna, a da će veliku ulogu u ovom procesu odigrati i budući strožiji ekološki zakoni u Evropi.

 

Naravno, u BMW-u ne odustaju od svog motoa "potpuno zadovoljstvo u vožnji".

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

Do nedavno, električnim automobilima je nedostajao atraktivni izgled i karakter dok im je cena bila visoka, a BMW je sa svojom "i" serijom, iako skupom, ponudio svoju viziju dizajna budućnosti koja je naišla na veliki uspeh.

 

Što se tiče mušterija koje su električnim i hibridnim automobilima zamerale manjak performansi, tu je "i8" model koji je već u potpunosti rasprodat pošto BMW nije očekivao toliku potražnju.

BMW "i3"

Evropski ekološki propisi, po kojima će se donja granica za emisiju štetnih gasova spustiti na 95 g/km počinju već da teraju proizvođače automobila da razmišljaju o novim tehnologijama, a iz BMW-a veruju da će u budućnosti ti zakoni biti još oštriji i da će zahtevati potpuni prelazak na električni pogon.

Povezane teme: Električni automobili, BMW, BMW i3, BMW i8

Poslednji komentari

monza
Četvrtak, 05. 12. 2013. 09:50h
neregistrovan korisnik
Opel Monza
525
Utorak, 03. 12. 2013. 19:06h
neregistrovan korisnik
Haha, tako je, svi misle juhu dzabe voznja ili za sitne pare a verujte da ce kostati kao da vozite Ferrari u pocetku a kasnije ce biti nesto jeftinije npr kao da vozis Aston Martin
PPTX
Utorak, 03. 12. 2013. 10:05h
neregistrovan korisnik
Sta je sa vama? Mislite da ce bit neshto jeftinije kad budu elektricni automobili! Bit ce skupo i to papreno veruj te mi! Odrzavanje baterije svakih 6 meseci-do godinu dana + atestiranje!
Sub-Zero
Ponedeljak, 02. 12. 2013. 23:25h
neregistrovan korisnik
Samo BMW, nema dalje! Kod nas jedan od naj opevanijih automobila
525
Ponedeljak, 02. 12. 2013. 18:39h
neregistrovan korisnik
Struja I ja mozda ali ako uz auto ide I externo ozvucenje koje ce da daje neki rezak zvuk dizel ili benzin motora npr. (brmbrmbrrmm iiiiiiii bbbbbrrrrrrrrrrrmmmmm) I o5 ova dva auta sto imaju samo bubrege od BMWa