Rekordna prodaja Renoa van Evrope

Francuski proizvođač automobila Reno ostvario je rekordnu prodaju van Evrope u prvoj polovini godine, prestigavši konkurenta PSA Pežo Sitroen.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

"Dačija daster"

Reno, uključujući rumunsku Dačiju i južnokorejski Reno Samsung motors, prodao je u prvih šest meseci 2013. 1,3 miliona vozila u svetu, što je za 1,9 odsto manje u odnosu na prvu polovinu 2012.


Prodaja Pežo Sitroena je pala još više, za 9,76 odsto, u vreme kada ta kompanija sprovodi restrukturu.


Direktor prodaje Renoa Žerom Stol rekao je da je grupacija Reno još jednom pokazala da je strategija širenja u inostranstvu dobar potez.
- Ta strategija nam je omogućila da nadoknadimo veliki deo gubitaka na evropskom tržištu - naveo je on.


Reno sada 49,6 odsto prodaje ostvaruje van Evrope. U prvih šest meseci ove godine, ukupna prodaja automobila u Evropi smanjena je za 6,7 odsto, a prodaja Renoa za 7,3 odsto. Kompanija navodi da je prodaja bila naročito slaba na tri ključna evropska tržišta: Francuskoj, Nemačkoj i Italiji.


Reno je dodao da ne očekuje da će se tržišni uslovi u Evropi poboljšati, prognozirajući da će to tržište ove godine biti smanjeno za pet odsto, a francusko za čak osam odsto.


Francuska kompanija nastavlja sa širenjem na tržišta u usponu i navodi da je Rusija sada njeno drugo po veličini tržište, nakon Francuske, a dobri rezultati zabeležen su i u Indiji.


Stol je kazao da rezultati oslikavaju uspeh Dačije, čiji automobili čine 16 odsto ukupne prodaje Renoa. Najuspešniji model u svetu je upravo "Dačija daster", a u prvih šest meseci 2013. prodato je 189.000 "dastera".

Povezane teme: Reno, Rekord, Prodaja, Automobili, Proizvodnja, Rusija, Francuska, Evropa

Poslednji komentari

CBR
Četvrtak, 18. 07. 2013. 16:29h
neregistrovan korisnik
O Hondinom kvalitetu i kvalitetu Japanaca mnogi sanjaju i za mnoge je nedostizan. Ovi ovde mozgozderi samo znaju da pametuju kao neke zenturace.
sacha
Sreda, 17. 07. 2013. 21:35h
neregistrovan korisnik
Paj sad aaa. Vidi. Tamo gore kod mene nakraju pise ' mozda gresim ', verovano gresim ne pazim na jel i jer. Ovi moji rodjaci koji su prve modele Daciama kupili, sve nesto falilo. Pumpa za gorivo, servo, neke membrane ... To je ono sto ja rekoh mozda gresim. Ali sve se menja, posle 50te ni orasi i med nisu ko sto su bili . Ziveli.
sacha
Sreda, 17. 07. 2013. 21:29h
neregistrovan korisnik
Oh zar se i to moze. 2h posle ponoci a ja pisem kao u ratu. Ali naravno bisto oko vidi sve. Pazicu za u buduce, koliko se moze. Inace sa pohadjao vecernje skole Srpsko jezika. Sirotinja i Bogu se gadi. Nema se sekiras sve ce bude tip top.
mirkoCH
Sreda, 17. 07. 2013. 18:44h
neregistrovan korisnik
koja kategorija? ako pricas o kompakt, onda je daleko ispred nova Honda civic 1.6idtec.. sigurno da nije golf...
mirko
Sreda, 17. 07. 2013. 18:42h
neregistrovan korisnik
taj motor je u novu mercedes A klasu