BMW najprodavaniji luksuzni brend automobila u SAD

Prodaja vozila nemačkog proizvođača BMW u Sjedinjenim Američkim Državama skočila je u decembru za 39 odsto tako da su njihova vozila postala najprodavanija u sektoru luksuznih automobila u tom delu sveta u celoj 2012. godini.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Najveća potražnja bila je za BMW serijom pet vozila, gde je zabeležen rast prodaje od čak 72 odsto. Ukupan rast prodaje BMW automobila na američkom tržištu prošle godine iznosio je 14 odsto, a prodato je 281.600 vozila.

 

Vest o odličnoj prodaji BMW-ovih vozila u SAD dodatno dobija na značaju kada se u obzir uzmu podaci o prodaji glavnog konkurenta u tom sektoru, luksuznog brenda Mercedes takođe nemačkog proizvođača Dajmlera.

 

Mercedes je prošle godine zabeležio najbolju prodaju vozila u SAD od 2007. godine, zabeleživši rast od 11,8 odsto. Ta kompanija prošle godine ukupno je prodala 1.320.097 vozila u svetu.

 

Treći po prodaji luskuzni brend automobila u SAD je Tojotin Leksus. Prošle godine prodato je 244.166 vozila tog brenda, što je za 23 odsto više nego 2011.

 

Ukupan broj prodatih novih vozila u SAD prošle godine iznosio je 14,5 miliona, što je najviše za poslednjih pet godina. Očekuje se da će trend rasta biti nastavljen i ove godine, kada bi prodaja, prema procenama, trebalo da premaši 15 miliona vozila.

Povezane teme: BMW, Brend, Prodaja, Automobili, SAD, Luksuzni automobili, Luksuz, Nemačka, Proizvodnja

Poslednji komentari

Achitwn
Subota, 09. 02. 2013. 16:27h
neregistrovan korisnik
Da gs350. Koza i po inst tabli. Mrak auto
dell
Sreda, 09. 01. 2013. 11:52h
neregistrovan korisnik
decko,ja sam dipl inzenjer informatike,radim kao mrezni administrator i privatno odrzavam nekoliko sajtova,nisam auto mehanicar.Za sta mi sluzi glava a za sta tv nije na tebi da sudis.A ti bi bio jedan od srecnijih ljudi kada bi kupio "mizeriju" od bmw-a.Ostaje ti jos da neke stvari priznas sebi,drugima ne moras jer ih boli uvo,ali ces lakse ici kroz zivot i pored kompleksa.Ti svoju glavu koristi strogo usmerenu prema USA reklamama i proizvodima i uzivaj u "mogucnostima",ostvarice Americki san...
Dejan
Sreda, 09. 01. 2013. 08:15h
neregistrovan korisnik
Kako si ti meni spomenuo top gear onda mi se sve jasno, televozor umesto glave i onda je sve dobro kazu u toj emisiji !!! Kad bi znao da je svako ,,majstor,, ko iz litre zepremine izvuce 90KS, pa kad svedes to na ukupnu snagu motora video bi da bmw nije nista strasno, iz 3 litre su izvukli 235KS, sto je mizerno, govorim o cistom atmosferskom motoru bez turbo punajca, bilo da je dizel ili benzin !!! To sam napisao nema na top gear i na youtube !!!
Igor
Sreda, 09. 01. 2013. 05:32h
neregistrovan korisnik
Iskreno nebi se slozio sa ovim tekstom. Koliko vidim .. na svaki deseti Lexus ide 1 BMW... a zivim u USA
dell
Utorak, 08. 01. 2013. 18:48h
neregistrovan korisnik
Pogledaj samo u cijim vozilima se voze Americki bogatasi. Ja mogu da kacim na nekoliko sajtova neko od informacija jer sam administrator. Dobro je poznato da Ameri imaju jak marketing za svoje proizvode. Apple ti je cist primer. Tako da pogledaj top gear pa vidi testove americkih i evropskih automobila u klasi. Bila je jedna emisija u kojoj su poredili bmw serije 5 i beki sevrolet ili tako nesto... Nadji na youtube-u pa vidi.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»