Ferara: Do kraja godine"500L" na celom evropskom tržištu

Generalni direktor Fijat automobila Srbije (FAS) Antonio Ćezare Ferara najavio je da će do kraja godine celo evropsko tržište biti pokriveno novim Fijatovim modelom "500L", koji se ekskluzivno proizvodi u Srbiji.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

- Sledeće godine FAS će izvoziti "500L" u više od 100 država širom sveta, uključujući i Sjedinjene Američke Države - rekao je Ferara za časopis Privredne komore Srbije "Korak", istakavši da je ta kompanija spremna za tržišnu utakmicu.


Novi model iz kragujevačke fabrike izlazi na evropska i svetska tržišta u vreme kad je "kriza" ključna reči svih privrednih vesti, a automobilska industrija je jedna od najugroženijih grana.
- Naši automobili su na tržištima mnogih zemalja. Naravno 500L smo prvo lansirali u Italiji i Srbiji - kazao je Ferara.


Prvi poslovni cilj FAS-a je, prema njegovim rečima, dostizanje punog kapaciteta proizvodnje i priprema fabrike za dalje širenje proizvodnog programa koji sledi u prvoj polovini sledeće godine.


Automobil "500L" proširuje Fijatovu ponudu i demonstrira viziju te kompanije MPV (Multi-Purpose Vehicle) modela B segmenta tržišta, kao i orijentaciju ka uštedi goriva i ekologiji, naveo je Ferara.


- Za Srbiju i lokalnu zajednicu ovaj projekt ima dodatno značenje, jer nudi bolju zaposlenost, poboljšanje infrastrukture i ozbiljan rast izvoza - istakao je on.
Reč je o automobilu sa najvišem nivom bezbednosti i vrhunskim motorima s najnaprednijim tehnološkim rešenjima, s obzirom na to da dva od tri motora već ispunjavaju buduće "evro 6" standarde.


- Naš plan je da zaposlimo novih 250 radnika do kraja godine, sve sa srednjom stručnom spremom, što će podići broj zaposlenih na 2500 - napomenuo je generalni direktor FAS-a.


Ferara je naglasio da je Fijat već pet godina uzastopno brend koji beleži najnižu emisiju ugljen-dioksida među automobilima koji se prodaju u Evropi.
Govoreći o transportu novog Fijatovog modela, on je kazao da infrastruktura u Srbiji nije idealna, izrazivši očekivanje da će njen napredak pratiti rast proizvodnje i transportne potrebe FAS-a.


Ferara je kazao da je "500L" već simbol novog početka i ubrzanog razvoja autoindustrije u Srbiji. On je rekao da taj projekat ima presudan značaj za budućnost autoindustrije u Srbiji.
- Svako od nas ima svoj deo odgovornosti i veoma je važno da se razume da svako mora da ispuni svoju misiju kako bi ispunili zajedničke ciljeve - zaključio je Ferara.

Povezane teme: Fijat, Automobili, Srbija, Kragujevac, Proizvodnja, Fijat 500L, Antonio Ćezare Ferara, Evropa, Tržište

Poslednji komentari

Laki-70a
Nedelja, 04. 11. 2012. 01:48h
neregistrovan korisnik
ako se cena ne smanji ozbiljno proćiće kao i stilo. koliko lud treba neko da bude da istrese tolike pare a da nedobije ni klimu!?? da nepričam šta može da se kupi za tu lovu kod konkurencije!!!!
zoran
Četvrtak, 01. 11. 2012. 21:44h
neregistrovan korisnik
auto je extra !!!
LimanacNS
Sreda, 31. 10. 2012. 12:43h
neregistrovan korisnik
Komplet sijalica više nije obavezan po Pravilniku. Tako da ćeš uštedeti bar na tome, pošto ti izgleda znači.
LimanacNS
Sreda, 31. 10. 2012. 12:41h
neregistrovan korisnik
Kod nas ga već ima jedan beogradski rent a car. Nije ni skup za iznajmiti i terati.
Gresnik
Utorak, 30. 10. 2012. 22:42h
neregistrovan korisnik
Sto si bre tako negativan? Jeste da ovo nije nas auto, ali mi ga proizvodimo, ne moramo pljuvati po njemu. Mi ga najvise ocrnismo, dok strani auto casopisi uglavnom imaju pozitivno misljenje. Ne znam cemu to?
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»