Ruska "lada" se vraća na britansko tržište

Model "lada" najveće ruske fabrike automobila "Avtovaz" se posle 13-godišnje pauze vraća na tržište Velike Britanije, objavio je britanski dnevnik "Dejli Mejl", podsećajući da je do 1997. godine taj automobil sklapan na britanskom ostrvu, gdeje dobio ironičan nadimak "konzerva na točkovima".

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Premijer Rusije Vladimir Putin sa svojim terenskim modelom "ladom nivom"

Proizvodnja ovog simbola jeftinih automobila iz osamdesetih godina biće obnovljena u naredne dve godine, ali će ovog puta produkcija poznatog "narodnog automobila" bivšeg SSSR-a biti potkrepljena novcem i iskustvom francuskog "Renoa". Koncernu "Reno -Nisan" pripada 25 odsto plus jedna akcija "Avtovaza".


Proizvođači obećavaju da će nova verzija "lade" biti među najjevtinijim automobilima na britanskom tržištu (koštaće manje od 5.000 funti), pa bi mogla da potisne neke jeftine japanske i južnokorejske brendove, veoma uspešne u Britaniji, piše londonski list.


U borbi za tržište jevtinih automobila u Britaniji pobedu će, međutim, najverovatnije odneti indijska kompanija "Tata" sa svojim najjevtinijim vozilom na svetu - modelom "nano", čija je osnovna cena 1.500 funti (2.200 dolara).

Čuvena ruska "lada"


Btiranska verzija "nanoa", koja mora da zadovolji više standarde bezbednosti od indijskih, pojaviće se iduće godine i koštaće oko 4.500 funti (6.600 dolara).


Kineska kompanija "Kineski zid" takođe planira plasman jevtinog modela "hover5" na britansko tržište, preko dilerske mreže "Daihacu".


Potpredsednik "Renoa" Stiv Norman je rekao da je "Britanija bila jedno od malobrojnih tržišta na kojima je 'lada' imala uspeha", pa smatra da je došlo vreme da se na njega vrati.


Iako je članak u "Dejli Mejlu" propraćen brojnim karikaturama i anegdotama o ruskoj "konzervi na točkovima", završava se u veoma optimističnom tonu, uz podsećanje da je, kao i "lada", češka "škoda" niz godina bila predmet podsmeha, sve dok je koncern "Folksvagen" nije kupio i pretvorio u jedan od najomiljenijih i najtraženijih brendova u Evropi.

Povezane teme: Automobili , Rusija, Lada, Velika Britanija, Avtovaz, Tržište

Poslednji komentari

Komentator
Petak, 12. 11. 2010. 14:35h
neregistrovan korisnik
Volim devojke koje sve mogu da progutaju i ne prave frku oko toga :)
Mexo
Utorak, 11. 05. 2010. 23:12h
neregistrovan korisnik
Kod mene se ne kaže asvalt nego hasfalt :) A o Nivi mislim isto što i o pijuku - jest ružan al' obavlja posao.
bole
Ponedeljak, 10. 05. 2010. 11:30h
neregistrovan korisnik
bravo mala :) Znaci da si u top formi i da ti posla voznje lade pilates i ostali treninzi uopste nisu potrebni... Znam i neke poznate face koje voze/vozile nivu, a medju njima je i najpoznatija domaca glumica mladje generacije... vozio sam sve modele lade (osim kaline i priore) a najzadovoljniji sam bio Nivom starije generacije (ove novije sa 1.7 motorom su problematicne) i ladom 1600 specijal sa duplim farovima...
slavko
slavko
Nedelja, 09. 05. 2010. 16:45h
Lada Niva je smeče . u Hrvatskoj je Ladu kupila državna agencija za razminiranje ..od njih stotinjak polovica je završila na popravcima nakon desetak tisuča km .... Lada Niva je idealno vozilo za lokalnog šumara , lugara ili lovočuvara pa da sa njome prolazi dnevno ne više od 100 km ... svugdje u svijetu u svim organizacijama koje imaju djelatnost vezanu za kretanje po teškim terenima se koriste Toyote ...
Pera
Nedelja, 09. 05. 2010. 08:55h
neregistrovan korisnik
Golf po meni vredi oko 10 000 evra. Mislim da kosta oko 13 000 evra u Evropi a u USA 13 000 dolara sto bi mu i bila prava cena. Lada Niva je pravi terenac a ne auto za asvalt.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»