Kinezi kupili Volvo

Kineska grupacija Đili kupila je švedsku fabriku automobila Volvo od američkog Forda za oko 1,8 milijardu dolara.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Cena je daleko manja od 6,45 milijardi dolara koliko je Ford platio za Volvo 1999. godine. Ford je 2008. godine prodao svoje marke Jaguar i Lend Rover indijskom Tata Motorsu za 1,7 milijardu dolara, što je trećina cene koju je platio.

Volvo, čija su prva vozila izašla sa trake 1927. godine zapošljava gotovo 20.000 ljudi, većinom u Švedskoj. Prošle godine Volvo je prodao 334.808 vozila.

Volvo je do sada najveći strani proizvođač motornih vozila koga su kupili Kinezi.

Kompanija Đili i planira da nastavi proizvodnju u pogonima Volvoa u Švedskoj i Belgiji i da počne da pravi automobile te marke u Kini.

Za Volvo, kažu analitičari, sporazum znači pristup velikom kineskom tržištu, dok Kinezima daje znanje i tehnologiju.

 

Bez promena u prodaji i servisiranju "Volvo" automobila u Srbiji

Ekskluzivni uvoznik i serviser vozila iz programa Volvo, beogradska firma "Grand
Motors", saopštila je danas da vlasničke promene u švedskoj kompaniji "Volvo" neće uticati na saradnju "Grand Motorsa" i švedskog proizvođača u prodaji i servisiranju "Volvo" automobila u Srbiji.

To znači da vlasnici automobila "Volvo" i ubuduće mogu računati na najviši nivo usluga i pouzdano i blagovremeno snabdevanje rezervnim delovima u ovlašćenom servisu na Novom Beogradu, dok će budućim kupcima biti ponuđene još atraktivnije cene, navedi se u saopštenju.

 

Povezane teme: Kina, Automobili, Kupovina, Volvo

Poslednji komentari

PobrkaniLoncici
Utorak, 30. 03. 2010. 07:46h
neregistrovan korisnik
"Da su hteli da prave loša kola kupili bi opel..." i " Ja ocekujem kvalitetne automobile po pristojnim cenama, kao sto je skoda" . O_o Opelovi automobili su ti sinonim za loša kola, a Škoda za pristojan kvalitet? Zanimljivo, ko zna kakve si muke prošao sa nekim Opelom kad ovako razmišljaš.
florida
Utorak, 30. 03. 2010. 05:45h
neregistrovan korisnik
volvo ce se bar proizvoditi, a saab vise nece.
florida
Utorak, 30. 03. 2010. 05:43h
neregistrovan korisnik
kakva je to glupost,...cccc
SVERIGE
Ponedeljak, 29. 03. 2010. 23:56h
neregistrovan korisnik
LOL ti sa nickom IP nemoj da se gubis majke ti! otkud ti znas kakvi se automobili voze u norveskoj i svedskoj???? jel si mozda nekad bio u te pomenute drzave??? pa jel ti znas da u svedskoj nesme da se vozi auto koji ima i malo rdje na sebi,auto koji ima normu zagadjivana??? nemas pojma kakve sve norme treba da ispuni auto da bi mogao da izadje na ulicu,a tu pricas kako se u svedskoj i norveskoj voze krntije.....cuti molim te jer ce ti se smejati za tako glup komentar!!!!! i pogresio si,auto staro 3 godine vec je promenulo 4 vlasnika sto znaci da se auto vozi manje od 2 godine nego sto si ti pomenuo i kad auto u inostranstvu predje 300000km.onda taj auto po jeftinoj ceni zavrsi na trzistu srbije,sto znaci da se najveci otpad i krntije vozi u srbiji!!!!!! smejete se sto je kina kupila volva,pa kina je glavni i najveci proizvodjac i izvodjac na svetu! narod u srbiji je lose iskustvo steko s tim sto postoje jeftine kineske radnje i losa roba,ali to je kod nas,zaviriti malo dalje od srbije pa da vidite sta kina zaista pravi i kakvu tehnologiju ima! za nekoliko decenija kina ce biti najjaca na svetu,i preti da prestigne SAD za 20 god. pa se vi samo smejte kinezima! jos malo pa ce ceo svet zavisiti od kine!
ambroz
Ponedeljak, 29. 03. 2010. 21:01h
neregistrovan korisnik
Sad ce moci da se kupi VOLVO i na pancevackom BUVLjAKU - he he
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»