Suzuki, Nisan i Daihatsu povukli hiljade automobila

Tri japanska proizvođača automobila povukli su hiljade vozila, uglavnom sa domaćeg tržišta, preneo je BBC.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

"Suzuki motor" je povukao 432.000 mini venova u Japanu zbog potencijalnog problema sa klima uređajima. Ova kompanija je, uz izvinjenje korisnicima, povukla modele "evri ven" i "mazda skram" proizvedene u periodu od 2005. do 2009. godine.
"Nisan" je povukao oko 76.000 automobila u Japanu i više od 2.000 sa inostranog tržišta, zbog kvara koji može da prouzrokuje prekid rada motora. Ova kompanija, koja je delimično u vlasništvu "Renoa", nije, međutim, saopštila iz kojih će inostranih zemalja povući svoje modele. "Nisan" je takođe ukazao da do sada nije bilo izveštaja o nesrećama uzrokovanim kvarovima na njihovim vozilima.
Oko 60.000 "Daihatsuovih" vozila povučeno je zbog greške na vazdušnim jastucima, usled koje može doći do slučajnog naduvavanja.
Objava o povlačenju vozila tri kompanije događa se u vreme kada je japanski gigant "Tojota" povukao 8,5 miliona automobila sa svetskog tržišta zbog kvara na papučici za gas i kočnice.

Povezane teme: Nisan, Daglas Maikon, Suzuki, Povlačenje, Automobili, Tojota, Kvar, Klima uređaji, Motor, Vazdušni jastuci, Papučica za gas, Kočnice

Poslednji komentari

xexex
Petak, 26. 02. 2010. 15:28h
neregistrovan korisnik
smesne razloge za povlacenje to je smesno!!!Neispravne kocnice,gas i volan sitnice.
wcyber
wcyber
Četvrtak, 25. 02. 2010. 22:06h
I ti si primetio ;) Ja bi rekao da samo traze smesne razloge za povlacenje, jer im odgovara zbog necega da ih povuku.. Mozda su previse spustili cene automobila ;)
licimuri
licimuri
Četvrtak, 25. 02. 2010. 20:39h
Šta je bre ovo u auto industriji??? Ovo k'o po nekom scenariju da se radi...