Država se 128-icom brani!

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

 

Naslov sigurno deluje u najmanju ruku čudno, ali priča koja sledi ima tragikomičan epitet. Naime, poljoprivrednik Dane Poznić iz Bačkog Gračaca kod Odžaka dobio je obaveštenje od Regionalnog centra Ministarstva odbrane u Novom Sadu da je njegov automobil Zastava 128 određen kao sredstvo značajno za odbranu države i da će, na zahtev Vojske Srbije, 6. decembra biti podrvgnut tehničkom pregledu, nakon čega će automobil dobiti karton i stavljen u raspored vozila u rezervi.

Ovakva odluka doneta je na osnovu Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi, prema kome su građani dužni da svoju imovinu stave kao resurs na raspolaganje vojsci u vanrednim situacijama - u ratu, poplavama, zemljotresu, požarima i sl.

 

"Potpuno sam šokiran i uvređen tim zahtevom. Zar je Vojska Srbije, kao naslednica Jugoslovenske narodne armije, koja je bila treća sila u Evropi, spala na to da brani zemlju tri puta lupanom i prefarbanom Zastavom, koja je prešla 160.000 kilometara? Zar u vreme bespilotnih letelica i svemirskih brodova na braniku države treba da bude vozilo koje će uskoro biti među oldtajmerima? Često odlazim kod ćerke u Zemun i na drumu vidim silna besna kola. Pa, zar nisu mogli od nekog tajkuna da traže kola?", kaže Poznić za dnevni list Press.

 

Gospodin koji se našao u krajnje neobičnoj, ali prvenstveno neuobičajenoj i neprimerenoj situaciji, rekao je da nipošto neće dozvoliti da njegov automobil bude popisan i uvršten u vojnu evidenciju. Zakon u ovakvim slučajevima propisuje kaznu od 10.000 do 40.000 dinara.

 

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»